Fotoğrafını çek ama gelmek istersen Erzurum’da yerin hazır…

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan ziyareti sırasında Türkiye’deki Ağrı Dağını cep telefonuyla fotoğrafını çekti.
Lavrov’un yabancı ülkelere düzenlediği geziler sırasında ender olarak fotoğraf çektiğini Facebook hesabından duyuran Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, “Ağrı Dağı bugün büyüleyiciydi. Sergey Lavrov kendini tutamadı ve dağın fotoğrafını çekti” notunu düştü.
Yayınladığı resmin altına bir dizi yorum gelmeye başlaması üzerine Lavrov’un bu davranışına siyasi içerik de veren Zaharova, “Bir hikaye var. Zamanında Türkiye yönetimi Ermenistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağında Ağrı Dağı şekli bulunmasına tepki göstererek, ‘Ağrı, Ermenistan topraklarında değil. Neden bayrakta yer alıyor” çıkışında bulunmuş. Sovyetler Birliği Dışişleri Bakanı Çeçirin de Türklere yanıt olarak, “Türk bayrağında da hilal şekli var. Ay bildiğim kadarıyla Türkiye’nin parçası değil’ yanıtını vermiş” cümlesine de yer verdi.

Ağrı Dağı’nın fotoğrafını çektiği Erivan ziyareti sırasında basın toplantısı düzenleyen Lavrov, “Türkiye alevlenen Karabağ ihtilafında yapıcı davranmıyor. Ankara’nın yaptığı açıklama barış yerine savaş çığırtkanlığı yapıyor. Ama biz Türkiye yönetiminin bu çıkışlarına artık alıştık” ifadesini kullanmıştı.
http://www.haber7.com
Türk ordusu eğitimli Azeri ordusunun Ermenistan’a son haftalarda vurduğu yıkıcı darbe Rusları çok rahatsız etmiş olmalı. Rus Dışişleri bakanı Lavrov’un derdi Ağrı dağının güzelliği ise problem yok ama başka güzellikler düşünüyorsa kendisine 30 Kasım 2015 tarihli analizimizi tekrar hatırlatalım…

BU HABER BİZE BİR SÜRE ÖNCE RUSYA’NIN ERMENİSTAN’DA YAPTIĞI ASKERİ TATBİKATI VE KATILAN ASKER SAYISINI HATIRLATTI.
Bu bağlamda 2014 yılı Ekim ayı başlarında Gürcistan ve Türkiye’nin kendi hava sahalarını Rus askeri nakliye uçuşlarına kapatması, Ermenistan’daki Rus askeri üssünün hava ablukasına alınmasına neden olmuştur. Türkiye ve Gürcistan’ın almış oldukları bu kararın, Rusya’nın Ermenistan’la Eylül 2014’de yaptığı ortak askeri tatbikatlarla ilişkili olduğu tahmin edilmektedir. Tatbikatlarda hayali düşman olarak Ottomania adının seçilmesi de hedefin Türkiye olduğu şeklinde yorumlanabilir. Rusya ve Ermenistan’ın ortak tatbikatlarına1500 asker ve 300 civarında topçu birliği katılmışve ilk defa bu tip tatbikatlarda insansız hava araçları kullanılmıştır.
BİRDE HARİTA ÜZERİNDE ERZURUM’UN ERMENİSTAN’IN TAM KARŞISINDAKİ  KONUMUNA BAKALIM.

Umarız Rusya ‘bu kış aklınıza kötü şeyler getiriyorsanız mezarınız hazır’ mesajını almıştır. Yoksa biz mi çok komplocuyuz?