Casus kaynayan şehir ve İsrail’in İHA’sı…

01.10.2015 tarihinde‘casus kaynayan şehir’başlığıyla 2012 yılında yapılmış bir haberden alıntıladığımız yazının son bölümü;
Bakü’de İHA fabrikası
SSCB döneminde inşa edilen ve İran’ı dinleyebilen gelişmiş bir donanıma sahip olan kuzeydeki Gabala askeri üssünün şimdi Rusya tarafından farklı istihbarat servislerine kiralandığı belirtiliyor. İran, son dönemde Karabağ konusunda Ermenistan’ı desteklemeye başlayınca Azerbaycan ile arası açılmıştı. İsrail’in bu anlaşmazlığı kullandığı, bu sayede Bakü dışında kurduğu fabrikada elindeki insansız hava uçaklarının yedek parçalarının üçte birini üretmeye başladığı öne sürülüyor.
12.Şubat.2012 Hürriyet
Ve bugün çıkan bir haber;

Azerbaycan ordusunun Ermenistan’a karşı füze kullanmak yerine patlayıcılarla yüklü İsrail yapımı intihar İHA’yı kullandığı ortaya çıktı.Ermenistan savunma bakanlığından yapılan açıklamaya göre Azerbaycan’ın intihar İHA’sı Ermenistan askerlerini taşıyan bir otobüsü hedef aldı. Saldırı sonucunda yedi kişi hayatını kaybetti.Azerbaycan’ın kullandığı intihar İHA’sı İsrail tarafından geliştirilmiş olup Harop markalı bir silahlı insansız hava aracı. Harop marka intihar insansız hava aracı, saatlerce havada kalma kapasitesine sahip olup 10 kilogram patlayıcı taşıyabiliyor. Bu intihar İHA’ları dünyadaki en gelişmiş teknolojiye sahip ve hedefe ulaşır ulaşmaz patlıyor.Azerbaycan, İsrail ve Hindistan’dan sonra Harop intihar İHA’larını kullanan üçüncü devlet olarak biliniyor.

 

One comment

Comments are closed.