İçinde Pakistan + Afganistan + nükleer geçen bir haber daha…

Trump’tan Afganistan itirafı
ABD başkan adayı Donald Trump itiraf gibi bir açıklama geldi.’ABD askerleri Pakistan’ın nükleer tehditi sebebiyle Afganistan’da kalmaya devam etmeli…’

ABD Başkan adaylarından Donald Trump, seçim konuşmalarında Afganistan işgaliyle ilgili açıklamlarda bulundu. Trump 2001’deki Afganistan işgalinin hayati bir yanlış olduğunu söylese de Pakistan’ın nükleer gücünden dolayı ABD askerlerinin Afganistan’da kalması gerektiğini ifade etti.

Dünya Bülteni’nin derlediği habere göre; Gazetecilerin sorularını cevaplayan Donald Trump, ‘Bence Afganistan’ın işgali büyük bir yanlıştı ancak ABD askerleri Pakistan’ın nükleer faaliyetlerinden dolayı orada durması gerekiyor.’ dedi.
Geçen yıl bir gazeteye verdiği röportajda Trump, dünyanın en tehlikeli ülkesi olduğunu ve Pakistan’ın nükleer silahlardan arındırılması gerektiğini söylemişti.Trump ayrıca, Hindistan’ın Pakistan’ı kontrol edebilecek nükleer bir ülke olduğunu vurgulamıştı.
Pazartesi günü ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Pakistan’ın nükleer çalışmalarında kısıtlamaya gitmesini istemişti. Pakistan da bu talebe ‘Taktik nedenlerle elimizde bulundurduğumuz nükleer silahlar, Hindistan’dan gelebilecek muhtemel saldırılara karşı caydırıcı amaçlı’ ifadesini kullanmıştı.