CHP’nin sözcüsü çatık kaşlarıyla İsrail’in sorusunu sorduğunda…

İstanbul’daki canlı bomba saldırısı ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Antalya’da acil değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantı ardından açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, ‘Türkiye; teröre alışmayacak, alıştırmayacağız. Türkiye terörü kanıksamayacak kanıksatmayacağız, terörü normalleştirmenize izin vermeyeceğiz’ dedi.
CHP’nin ‘Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’ için Antalya’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK üyeleri, İstanbul’daki canlı bomba saldırısı ardından acil değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantının ardından açıklama parti sözcüsü Böke’den geldi. (…)Böke, şunları söyledi:
‘Terör kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun, hedefi ne olursa olsun bir insanlık suçudur. Terörü kuvvetle lanetliyoruz ve terörü Türkiye’nin kucağına bırakmış olan herkesi de acilen sorumluluğa davet ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızla birlikte, yüksek sesle bir kez daha soruyoruz,Türkiye’yi bu terör bataklığına ve her gün canlarımızı kaybetmeye itmiş olan yol hangi yoldur ve sorumlusu kimdir?Daha bu hafta yaptığımız basın açıklamasında şu sözleri ifade etmiştik, ‘Bugün beylik laflarla büyük nutuklar atıp bir sonraki bombanın canlarımızı almasını mı bekleyeceğiz, yoksa terörün nedenlerini sorumlularını vealınacak önlemleri ilk iş olarak ele alıp bir şeyleri değiştirecek miyiz?’ Bu soruyu soralı birkaç gün oldu.’
Burada bir ara verip Sn. Böke’nin bahsettiği soruya dönelim. Ne demişti Sn. Böke’nin Sn. genel başkanı Kılıçdaroğlu;

İsrail medyasında yer alan habere göre Yair Golan ‘Özellikle Müslüman Kardeşler etkisi altında güçlü İslami tercihi olan bir parti tarafından yönetildiği sürece Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefetine maruz kalınacağı açıktır’ dedi.
Oda TV’nin İsrailli Timesofisrael.com sitesinin dayandırdığı haberde Golan;
‘Ben doğrudan bir düşmanlık içine girmek istemiyorum, bu akıllıca bir tutum olmaz. Türkiye halen güçlü ve büyük bir ülkedir.’ diyen Golan, Türkiye ile İsrail arasında belirli menfaatlerin olduğunu veTürklerle gerilim, yatıştırmak zorunda olduklarını belirterek ‘Tabii ki kendi değerlerimiz çerçevesinde oldukları müddetçe’  ifadelerini kullandı. (…)
Evet Türkiye Cumhuriyetinin kurucu partisi ile İsrailli generalin söz birliktelikleri muhteşem bir uyum arzediyor. Türklerle gerilimi İsraillilerin değerleriyle yatıştıracaklar. Nasıl? Bizi kurucu ayarlarımıza yani fabrika ayarlarımıza döndürerek.
Sn. Böke’nin incileri ile devam edelim;
Böke, yaşanan son olayın ardından bütün siyasi sorumluların yeniden kendi siyasi sorumluluklarını değerlendirmeye davet ettiklerini söyledi.CHP Sözcüsü, ‘Türkiye teröre alışmayacak alıştırmayacağız. Türkiye terörü kanıksamayacak kanıksatmayacağız, terörü normalleştirmenize izin vermeyeceğiz’ dedi.
(…)

Böke, konuşmasını terörün sona ermesi temennisinin ardından’Biz kez daha siyasi sorumlular sorumluluklarını yerine getirsin’ sözleriyle noktaladı.
Şimdi CHP’nin siyasi sorumlularına birgöz atalım;

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun İstanbul’da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen PKK operasyonunda gözaltına alınan avukatları mahkeme sorgusunda savunduğu ortaya çıktı.İstanbul’da geçtiğimiz günlerde PKK terör örgütüne yönelik operasyonda aralarında Ankara’daki terör saldırısının faili Seher Çağla Demir’in avukatı Hüseyin Boğatekin’nin de bulunduğu 7’si avukat 31 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler savcılık ifadelerinin ardından sevkedildikleri nöbetçi hakimlikçe serbest bırakıldı.
TWİTTER’DAN FOTOĞRAF PAYLAŞTI
ÖHD’li şüpheli avukatları mahkeme sorguları sırasında savunan isimlerden biri yine CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu çıktı. Tanrıkulu Twitter hesabından şüpheli avukatlarla birlikte çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı.Tanrıkulu’nun İstanbul Adalet Sarayı’nda Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden iki terörist tarafından uzlaşmacı olarak görüşmelere katılması istenmişti.Ancak Tanrıkulu gün boyu telefonu kapatarak kayıplara karışmıştı.
CHP’li sözcünün siyasi koordinasyonunu böylece görmüş olduk. Her geçen gün kendinizi daha da deşifre eden bu koordinasyonunuzu hayretle izlemeye devam ediyoruz.
Son olarak bu hanımlara ve beylere bir hatırlatma yapalım. Biz kurucu ayarlarımıza döneli çok oldu. Ama bizim kurucu ayarlar 100 yıl öncesine değil değil çok daha öncesine gidiyor. Bilmem anlatabildik mi?