Başladılar…

Bugün yaptığımız‘AB’nin başkenti Brüksel’de bir merkez daha var. Atlamayalım…’analizin ilgili kısmını hatırlatıp konuya devam edelim;

CHP Eskişehir Milletvekili ve Eskişehir Tabip Odası Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr.Gaye Uslu, Belçika’da art arda meydana gelen patlamalar için Twitter hesabından açıklamalar yaptı.
AVRUPA’DAKİ TERÖR SALDIRILARI İÇİN ERDOĞAN’I SUÇLADICumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2 gün önce Brüksel’i tehdit ettiğini söyleyen Gaye Uslu, şimdi de saldırıların gerçekleştiğini ima etti.

Washington merkezli, muhafazakar düşünce kuruluşu American Enterprise Institute’ta (AEI) eski Pentagon yetkilisiMichael Rubin imzasıyla yayımlanan makalede küstah ifadeler kullanıldı.”MUHAMMED MURSİ GİBİ BİR SEMPATİSİ OLMAZ”
Rubin daha sonra, Türk ordusunun yönetime el koyup Erdoğan ve yakın çevresini hapse koyduğunda ne tepki verileceğini soruyor. Rubin, seçim dönemindeki bir Obama yönetiminin, olası bir darbede, darbeciler ‘demokrasinin restorasyonu’ konusunda açık bir yol haritası çıkartırlarsa, onları ‘azarlamaktan’ daha fazlasını yapmayacağını savundu.SKANDAL İFADELERE DEVAM ETTİErdoğan’ın, Muhammed Mursi gibi bir sempati de yaratamayacağını söyleyen Rubin, Mursi devrildiğinde onun demokrasiye olan bağlılığının hala bir tartışma konusu olduğunu, ancak Erdoğan için böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını iddia etti.Cumhuriyetçi ya da Demokrat başkan adaylarının ABD’nin prestijini darbe öncesindeki duruma (status quo ante) dönmek için tehlikeye atmayacağını belirten Rubin, adayların darbeye sözde karşı çıkacaklarını, ancak yeni rejimle birlikte çalışacaklarını söyleyerek yazısını tamamladı.