Afete hazırız…

İSTANBUL ‘DA AFETE HAZIRLIK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
5 Mart 2016, Cumartesi /Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamındaİstanbul’un afetlere ve acil durumlara yönelik hazırlıklarının kamuoyuna sunulduğuİstanbul Afete Hazırlık Bilgilendirme Programı, 5 Mart 2016 tarihinde Başbakan Yardımcısı Sn. Yalçın Akdoğan, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Sn. Fuat OKTAY, İstanbul Valisi Sn. Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Kadir Topbaş’ın katılımıyla İstanbul Hasdal Hizmet Binası Afet Yönetim Merkezinde düzenlendi.
İstanbul’da daha önce yaşanan depremleri hatırlatan Sn. Akdoğan, ‘Eğer İstanbul sarsılırsa Türkiye sarsılır. Türkiye’nin her yerinde depreme hazır olmak önemli amaTürkiye’nin geleceğini etkileyen bir şehir olması hasebiyle İstanbul’da depreme daha fazla hazır olmamız gerekiyor.
(…) Herhangi bir afet olduğunda, İstanbul özelinde nerede toplanılacağının önceden biliniyor olması çok önemli. Biz bunun için bin 332 toplanma merkezi belirledik. İstatistiklere göre, herhangi bir afette nüfusun yüzde 30’unun ili terk edeceği tahmin ediliyor. Bu anlamda, İstanbul’da 130 yerde tahliye alanı belirledik. Yine olası bir afet durumunda İstanbul’da 1,4 milyon insanın geçici barınmaya ihtiyaç duyacağı varsayılıyor. Bunun için de öncelikle kamu binaları ve okullar olmak üzere bin 904 geçici barınma merkezi bulunuyor.’
Bilinçlendirme çalışmalarının önemine de değinen AFAD Başkanı Dr. Oktay Afete Hazır Türkiye kampanyası ileTürkiye’de 5 milyon vatandaşa afet eğitimi verildiğini kaydetti.
(…)Afet sonrası ortaya çıkacak sorunların başında yangınların geldiğineişaret eden Sn. Topbaş, personel sayısının 4 bin 633’e çıkarıldığını, 11 bin civarında vatandaşa, öğrenciye eğitim verildiğini, gönüllü itfaiyeciler çalışmasını devreye soktuklarını kaydetti.