Ve ikinci kart masaya konur…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Şeref Malkoç, İncirlik Üssü’nün, ABD’nin uçaklarına kapatılabileceğini açıkladı
İNCİRLİK’İ KAPATABİLİRİZ
İs­lam coğ­raf­ya­sı­nı ve Os­man­lı­’yı par­ça­la­ma­yı he­def­le­yen Bi­rin­ci Dün­ya Sa­va­şı­’nın as­lın­da hâ­lâ de­vam et­ti­ği­ni, sı­ra­da­ki aşa­ma­nın ise Kürt­le­r’i bö­lüp par­ça­la­mak ol­du­ğu­nu be­lir­ten Mal­koç, “On­dan son­ra bel­ki Tür­ki­ye­’yi de bö­lüp par­ça­la­mak is­te­ye­cek­ler­dir. Bu­nun içe­ri­sin­de Rus­ya var, İran var, ma­ale­sef dost ve müt­te­fik bil­di­ği­miz ül­ke­ler de va­r” de­di. Mal­koç, PYD-YPG’­yi te­rör ör­gü­tü ola­rak gör­me­di­ği­ni açık­la­yan AB­D’­ye kar­şı alı­na­bi­le­cek ön­lem­ler kap­sa­mın­da İn­cir­lik Üs­sü­’nün Ame­ri­kan uçak­la­rı­na ka­pa­tıl­ma­sı­nın söz ko­nu­su ola­bi­le­ce­ği­ni söy­le­di. Baş­da­nış­man söz­le­ri­ni şöy­le sür­dür­dü: “Bi­ze dost ol­ma­sı ge­re­ken­ler düş­man­lık ya­pı­yor­sa onun ted­bi­ri alı­nır. Sa­de­ce Ame­ri­ka de­ğil, Tür­ki­ye aley­hi­ne fa­ali­yet gös­te­ren kim­se ge­re­ken ted­bir alı­nır. Bu­nu İn­cir­lik ile sı­nır­lı tut­ma­mak ge­re­kir. Tür­ki­ye­’nin im­kân­la­rı çok ge­niş.ABD Su­ri­ye­’de Tür­ki­ye aley­hi­ne Rus­ya ile bir­lik­te ha­re­ket edi­yor. Bu­nun iza­hı var mı?Yüz­le­ri ka­ra­ra­cak, kı­za­ra­cak­tır. Tür­ki­ye hak­lı­dır ve bu hak­lı­lı­ğı­nı dün­ya­da­ki her plat­form­da an­la­ta­cak­tı­r” di­ye ko­nuş­tu.
ABD TERÖRLE AYNI YATAĞA GİRİYOR
AB­D’­nin PYD te­rör ör­gü­tü ile dost ve müt­te­fik ol­du­ğu­na dik­kat çe­ken Mal­koç,”Te­rör­le Ame­ri­ka ay­nı ya­ta­ğa gi­ri­yor. Ya­ni ak­rep­le, yı­lan­la ay­nı ya­ta­ğa gi­ri­yor. Ba­ka­lım na­sıl çı­ka­cak o ya­tak­ta­n” de­ğer­len­dir­me­si­ni yap­tı. Rus­ya ile AB­D’­nin Su­ri­ye üze­rin­de yap­tık­la­rı an­laş­ma ile Tür­ki­ye­’nin güç­len­me­si­nin önü­ne geç­me­yi amaç­la­dık­la­rı­nı söy­le­yen Baş­da­nış­man Şe­ref Mal­koç, “Ön­ce Os­man­lı­’yı par­ça­la­dı­lar, son­ra Arap­la­r’­ı bö­lüp bir­bi­ri­ne dü­şür­dü­ler, şim­di Kürt­le­r’­i bö­lüp bir­bi­ri­ne dü­şür­me­ye ça­lı­şı­yor­lar. Tür­ki­ye bu coğ­raf­ya­da ol­du­ğu müd­det­çe bu­na güç­le­ri yet­me­ye­cek­tir. ABD ile Rus­ya ne ka­dar an­la­şır­sa an­laş­sın bu böl­ge­de iki­si de faz­la ka­la­ma­ya­cak­tı­r”di­ye ko­nuş­tu.
Tam bir hafta önce bu konuda bir kampanya başlatmış ve kampanyaya ‘büyük’ destek verilmişti. (tam 15 kişi) Bu büyük desteğin (!) sosyal analizini daha sonra yapmak üzere bir kenara bırakıyoruz ve bu kartın masaya konması sebebiyle hükümete tam desteğimizi buradan iletiyoruz. İncirlik üssünde çok uzun yıllar konuşlanan çekiç gücün olayların bu düzeye gelmesinin en büyük sorumlusu olduğu unutulmamalıdır.

Birinci kartımızı zaten bir süre önce sitemizde okumuştunuz. Tekrar hatırlatalım.

Türkiye doğru bir şekilde olayların adını koyarak ikiz kardeşler ABD ve Rusya’ya kartlarını açıkça göstermiştir. Son kart ise İslam ordusudur ve bu kartı Mart ayında bütün dünya görecektir. Sadece biraz sabır…