Türklerin savaşlarda kullandığı geleneksel hilal taktiğini bilir misin Rusya?

Rusya’ya tarihten bir hatırlatma. Tarihte kurulmuş Türk devletlerinin en sevdiği savaş taktiği olan düşmanı hilal içine alma taktiğini haritaya yansıtalım.
UKRAYNA

GÜRCİSTAN

AZERBAYCAN

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, askeri birliklerin savaşa hazır hale getirilme planı çerçevesinde tatbikata başlandığı bildirildi. Tatbikatta birliklerin emirleri uygulama ve komutanların yönetme  yeteneğinin geliştirilmesinin amaçlandığı belirtildi. Uyarı sinyali ile harekete geçme, muhabere, silah dağıtımı gibi askeri  konuların işlendiği tatbikatta, birliklerin toplanması, savaş bölgelerine kamufle olarak ilerleme ve zırhlı araçların hareket ettirilmesi gibi görevlerin icra  edildiği kaydedildi.Tatbikatta çok sayıda asker ve zırhlı araç görev alıyor.
SUUDİ ARABİSTAN

Suudi Arabistan’ın evsahipliğinde üç hafta sürmesi beklenen tatbikata katılacağı açıklanan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün, Bahreyn, Senegal, Sudan, Kuveyt, Malezya, Fas, Pakistan, Çad, Tunus, Komor Adaları, Cibuti, Umman, Katar, Maldivler, Mısır, Moritanya ve Mauritius’tan şu ana kadar Suudi kuvvetlerine ilaveten Malezya, Bahreyn, Katar, Ürdün, Mısır, BAE, Kuveyt, Umman ve Pakistan’a ait birlikler bölgeye ulaştı.
Bakalım Rusya ve avanesi kaç cephede birden savaşmayı becerebilecek? Tabii iş oraya gelirse…

İslam ordusunun 3 hafta süreyle tatbikat yapacak olması, Suriye görüşmeleri sırasında bu gücün bölgede operasyonel halde hazır bir şekilde bekleyeceğinin göstergesi. Görüşmeler bitmez ise bu gücün burada kalma süresinin uzayacağını düşünüyoruz. Haçlı ittifakının  yeni bir Sykes – Picot antlaşması imzalamasına izin vermeyecek bu gücün etkilerini hep birlikte bekleyip göreceğiz.
Ankara saldırısı ile son hazırlıklar için yapılacak ziyaretlerin iptali birşeyi değiştirmeyecektir.

Önümüzdeki bir iki ayda bu coğrafyanın önümüzdeki 100 yıllık tarihi yazılacaktır. Bu bir ayda kimin nerede durduğu utanç yada onur vesikası olarak ölecekleri güne kadar her gittikleri yerde onları takip edecektir.