‘Karanlık oda’ teşekkürler. Daha iyi anlatamazdık…

Sosyal medyada Ahmet Davutoğlu’nun Kabe ziyareti sorasında çekildiği iddia edilen görüntüler tartışma nedeni oldu. ‘Ya Allah Bismillah Allahu Ekber’ sloganları eşliğinde halkı selamlayan kişinin Davutoğlu olduğu belirtilirken, görüntülerin Davutoğlu’nun geçen hafta gerçekleştirdiği Umre ziyaretinden olduğu iddia ediliyor. Sosyal medyada ‘Kabe’de ortalık miting yerine çevriliyor’ eleştirilerinin yapıldığı videoda tüm insanların eşit olmasını simgeleyen ihramlar içinde neden siyasi şov yapıldığı sorgulanıyor.
Beyler çok rahatsız olmuşlar. ‘Kabe’de ortalık miting yerine çevriliyor’ cümlesi her şeyi anlatmaya yetiyor. İşte en çok korktukları şey bilinçaltlarından fırlayıvermiş;  ‘İslam dünyasının birleşerek ortak hareket eden siyasi bir yapı olması’. Onların istediği Müslümanların Hac ve Umre’nin ana teması olan Müslümanların tek bir merkez etrafında ortak bir şekilde dönmesini sembolize eden tavafın gerçek manasını hiçbir zaman anlamamaları. Onların istediği Müslümanların Kabe’ye giderek bir mananın etrafında değil bir taşın etrafında dönmeleri ve Çin malı hediye tesbihlerle memleketlerine dönerek kaldıkları yerden gündelik hayatlarına devam etmeleri. Kabe’nin ve tavafın bir birliktelik, bir tek ses, bir dayanışma mekanı olduğu gerçeğini idrak etmemizi istemiyorlar ve idrak ederiz diye çok korkuyorlar.
Bazı gazeteler AKP mitingi olarak olayı vererek orada bütün İslam ümmetinin bulunduğu gerçeğini, Başbakana tezahürat yapanların dünyanın birçok değişik noktasından gelmiş olan Müslümanlar olduğu gerçeğini ve ona AKP’li olduğu için değil dindar bir Müslüman ve mazlumların sesi olduğu için iltifat gösterdiklerini saklamaya çalışıyorlar. Tersi olsaydı darbeci Sisi’de oraya gittiğinde aynı iltifat ona gösterilirdi. İltifatı, bir iki densizin çaldığı ıslık arkasına saklayarak karalamaya çalışıyorlar.
İşte onları korkutan, yüreklerini titreten, kanlarını buz kestiren, karabasan gibi üzerlerine çöken bu: