Bugün Suudilerin uçakları, yarın Pakistan’ın nükleer bombaları?

Önce 2 ay önceki haberi hatırlatalım. Patriot füze sistemlerinin ardından ABD İncirlik üssünde dünyanın it dalaşında en etkili  uçakları arasında kabul edilen F-15 tipi uçaklarını geri çekmişti.
Bir süre önce gerçekleşen Suudi Arabistan ziyaretinde ortak tatbikat konusunda mutabakata varılmıştı.

Dün ise Dışişleri Bakanının Suudi uçaklarının Türkiye’ye gelebileceğini belirtmişti.

Yine dün ise sınırda bir başka ziyaret vardı.

Ve daha açıklamanın sıcaklığı geçmeden uçakların İncirlik üssüne vardığı bildirildi.

Panik ise has safhada. Önce Cuma günü İran anlaşabilir moduna girdi.

Ardından Suriye konusunda gerçek manada kılını kıpırdatmayan Birleşmiş Milletler çetesinin sözcüsü Ban Pakistan’ı araya sokarak olayı durdurmaya çalışıyor.

PKK/HDP eş başkanı ise panikle ne dediğini bilmiyor.

Gazetecilerin İncirlik’e Suudi uçaklarının inmesiyle ilgili sorusu üzerine Demirtaş, şöyle dedi: ‘Zaten BM kararı olmadan Suudi’nin veya başkalarının Türkiye sınırından Türkiye’ye girmesi imkansızdır. Bunlar Dışişleri Bakanı tarafından bir temenni olarak ifade ediliyor. Fakat tezkere olmuş olmasına rağmen, BM kararı olmadan Türkiye bunu gerçekleştirirse Suudilerle, ister Katar’la, ister başkasıyla bunun adı işgal olur. Ve bu savaşın çok daha ciddi bir şekilde artık Türkiye’yi dahil olmasına yayılmasına yol açar. Biz savaş politikalarına her türlü karşı olduğumuzu belirtiyoruz. Ama Davutoğlu’nun asıl derdi orada Suudilerle birlikte insanlara, oradaki muhalefete destek olmak değil. Zor durumda kalan IŞİD, Nusra gibi örgütlere destek olmaktır. Çünkü bu örgütleri büyüten, besleyen, para veren, silah veren Katar’dır. Suudi Arabistan’dır ve bunlara yol açan AKP hükümetidir. Bunlara ön açan, sınırları açan AKP hükümetidir. Şimdi besledikleri bu örgütler orada perişan durumda çöktüler, artık onlar aracılığıyla Suriye’yi karıştıramıyor bu ülkeler. Ne yaptılar doğrudan artık müdahale etme zamanımız geldi diye düşünüyorlar. Biz Rusya’nın da oradaki müdahalesine karşıyız. Amerika’nın da oradaki müdahalesine karşıyız.