Kuzey Irak haberleri ve çarpışan haritalar…

20-30  senedir konuşa konuşa konuya iyice ısındırılan bölge halkları artık kafa olarak hazırdır. Psikolojik harbin birinci altın kuralını hatırlayalım tekrar. Beyinlerini esir al vücut onu takip edecektir.
İşte 2014 yılından bir haber. Ordusu kalmayanın devleti de kalmaz der cinsten.

ABD Ulusal Savaş Akademisi’nden emekli Albay Ralph Peters’in çizdiği harita. ‘Armed Forces Journal’ dergisindeki bir makalede 2006’da yer alan harita, Ortadoğu’daki ülkelerin neredeyse tamamının sınırlarını değiştirilmiş olarak gösteriyordu.
Yukarıda ki haritayı bir türlü gerçekleştiremeyince bu kez hedef Türkiye ve ordusu oldu. Kozmik odaya bunun için girildi. Paralel kardeşlerimiz senelerdir ihtimamla saklandıkları kozalarından çıkarak minik kurtçuklardan kocaman kanatları olan kelebeklere döndüler ve ülkemize savaş açanlarla birlikte kanat çırptılar. Ama kelebeklerin ömrü sadece bir gün olur derler. İşte o bir günlük fırsat bir Aralık ayının 17 ve 25. günlerinde ellerine 2 kere geçti ama yapamadılar. Başarsalardı bugün içinde bulunduğumuz 3 Dünya savaşı ortamında ordusuz, hükümetsiz ve kaos içinde kalmış olacaktı Türkiye. O zaman istedikleri haritayla İslam coğrafyasında at koşturacaklardı Haçlılar…
(Konuyla ilgili eski analizimizden bir parça)

New York Times ise yeni haritayı bir süre önce basına tanıtmıştı.

26. Haziran.2014

Suudi Arabistan üzerinde son dönemde İran aracılığı ile oynanan oyun daha bir mana kazandı mı?
Yeni Kuzey Irak Kürdistan’ı hayırlı olsun demekten başka diyecek birşey kalmamış sanki (!) Türkiye son sözü söyleyecek. Rahat olun.
Haritalar savaşı devam ediyor…