İslam ordusuna ilk tepki Almanya’dan…

Suudi Arabistan’da Şii din adamı Nimr Bakır El Nimr’in idam edilmesinin ardından Suudi Arabistan ile İran arasında yaşanılan gerginlik silah satan ülkelerin gündemine de oturdu. Her iki ülkeyle de iyi ticari ilişkileri bulunan Almanya, ticari konuların daha geri planda kalması, silah ihracatında son derece temkinli olunmasını ve hatta taleplerin geri çevrilmesi gerektiği konusunu tartışırken, Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Suudi Arabistan’a tank satışının yapılmayacağını açıkladı. Alman silah firmaları Suudi Arabistan için aldıkları silah siparişlerini teslim edebilmek için konuyu yargıya taşıdılar.(İHA)

Senelerdir suçlu suçsuz garibanların kellesini uçuran Suudi Arabistan’ın insan hakları ihlalleri bir anda Batı tarafından hatırlandı. Tam da Suudi Arabistan’ın demokratikleşmenin ilk adımlarını attığı dönemlerde. Hatırlanacağı üzere çok kısa bir süre önce Suudi Arabistan kadınlara seçme ve seçilme hakkını vermiş ve seçimler yapılmıştı. Bunu diğer demokratikleşme adımlarının takip edeceği çok muhtemel iken bir tek kişinin asılmasını (o da Suudi vatandaşı) bahane eden Almanya tank satışlarını durdurmuş. Yıllardır devam eden insan hakları ihlallerini niye şimdi hatırladıklarını sormaya gerek bile yok. Aşağıdaki haber başlıkları analizi tamamlamaya yetiyor…

SUUDİ ARABİSTAN MİLLİ TANK ALTAY VE MİLLİ İHA ANKA’YA DA GÖZ DİKTİ
Suudi Arabistan’ın yerli tankı da yakından izlediğini kaydetti:
Suudi Arabistan, yerli tank Altay’la da, milli insansız hava aracı ANKA ile de yakından ilgileniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta sorularımızı yanıtlarken, Suudi Arabistan’la kurulacak “Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi”nin sağlayacaklarını sıraladığı sırada şu mesajı verdi:
En önemli adım ticaret ve savunma sanayiinde olacak.Savunma Sanayii Müsteşarı Demir’in sözlerine de bakılırsa, bu sektörde üretim yapan Türk şirketlerine Suudi Arabistan’da önemli fırsatlar doğabilecek.

İşte onları asıl korkutan bu. Onlar Haçlı ittifakı ile İslam alemini ateşe verirken ilk defa karşılarında Hilali bir ordu görecek olmanın şokunu yaşıyorlar. Daha da çok şoklar yaşayacaklar gibi. Onun için tanklarını alıp istedikleri yere götürebilirler. Suudi Arabistan’a vermedikleri tankları bedelsiz olarak İran’a ya da Irak’a verebilirler. Sonuçta İran’dan Mekke’ye çok uzun bir yol var. Tanksız olmaz…