NATO’nun görevinin Rusya’yı korumak olduğunun farkına varabildiler sonunda…

Haftalardır konu ile ilgili yazıyoruz ama Türk basını sadece 2-3 kaynaktan beslendiği için aynı şeyleri farklı sitelerde yazıp sadece resimleri değiştirerek paylaşıp duruyorlar. ABD Türkiye’yi korumaya gelmiş fantazileri İslamcısı, milliyetçisi, işbirlikçisi her yayın organında.

Daha bir hafta önce Genelkurmay başkanının katılımı ile 4. HİK uçağımızın teslimi tamamlanmıştı. Benzer uçağı şimdi NATO getiriyor. Çok mu lazımdı?

Rus hava gücüne karşı caydırıcı iki unsur olan Patriot füze bataryalarını ve dünyanın en iyi it dalaşı uçaklarından biri olan F15 avcı uçaklarını Türkiye’den kaçıran ABD ihtiyacımız olmayan bir erken uyarı AWACS uçağı gönderiyor.

Hatırlanacağı üzere Türkiye yıllar sonra Kuzey Irak’a havadan yaptığı operasyonu ABD’ye sadece 10 dakika öncesinden bildirerek Amerikalıları şoke etmiş, PKK ve IŞID müttefiklerimizden (?) erken uyarı alamadığı için büyük zayiat vermişti. (Bu konuyu daha önce detaylı olarak yazmıştık)

Herhalde PKK’nın, IŞID’ın ve Rusya’nın azdığı şu günlerde havadan erken uyarı uçağı ile olası operasyonlarımızı gözetim altına alma ve gerektiğinde gerekli yerlere haber verme peşindeler şimdi.
Konuyla ilgili eski analizlerimizin linkleri aşağıdadır;