ABD kendi Gurkhalarını arıyor…

ABD’nin bu Türk askeri sevdası hiç bitmeyecek gibi. Kara sevda gibi birşey herhalde, karşılıksız ama delicesine. Irak savaşı sırasında 80.000 askerlerini İstanbul’dan Ege’ye Karadeniz’e kadarTürkiye’nindört bir tarafında konuşlandırmak istemişlerdi de bir mana verememiştik, tezkere meclisten geçmeyince apışıp kalmışlardı. Sonra ekonomik krizler, değişen dünya derken hesap yaptılar. ABD’nin dijital birliklerinin bir askeri 6000 USD’ye mal olurken Türk askeri 600 USD’ye mal oluyor. Hem ülkeye ceset torbasında dönende olmayacak.  İngilizlerin Nepal Gurkhalarını kullandığı gibi bizim Mehmetçiği kullanmak istediler. O da olmadı. İnsanın nasibinde olmayınca olmuyor işte. Ama ABD bu, bırakır mı? Karizma çizildi, Türkiye boyun eğmiyor. Mehmetçik olmayınca paralel evrende yetiştirdikleri neferleri savaşa soktular. Ama o konuda da zamanlama hatası yaptılar. O neferler hem tam olarak mevzilenememişti hem de düşmandan bu kadar sert mukavemet beklemiyorlardı. Onu da beceremediler. Dedik ya nasipte olmayınca olmuyor.
Şimdilerde Cumhuriyetçi senatöre McCain’e durum yoklaması yaptırıyorlar. 100 bin kişilik ordu lazımmış. IŞID’la savaşacakmış.

Şimdi bu sayın Senatöre nacizane iki soru yöneltelim:
1-Sizin kurduğunuz terör örgütüyle niye biz savaşıyoruz?
2-Biz orada savaşla meşgulken ve yüzyıl sürecek yeni kinlerin tohumlarını  atarken siz nerelerde neler yapmayı planlıyorsunuz?