‘Terörist dünya savaşı’nın başlangıcı…

BBC’ye konuşan Alman İç İstihbarat Servisi Başkanı Hans-Georg Maassen, ‘Paris saldırısının terörist dünya savaşının başlangıcı’ olduğunu söylemiş. Daha ilginci ise sözlerinin sonunda saklı.’IŞID Avrupa’yı tek bir düşman olarak görüyor’.
20 Kasım 2015

Terörist dünya savaşının aslında Batılı ülkelerin çökne ekonomilerini düzeltmek için birbirleriyle dünyanın değişik noktalarında girdikleri mücadeleyi saklamaya çalışmakolduğuna değinmemiş Alman istihbaratçımız.

Ve bu yeni tip savaşta en az teröristler kadar etkili olarak kullanılacak diğer önemli birimler ise Anonymous, Red Hack vb. devletlere bağlı sözde bağımsız hacker askerler olacaktır. Mesela bu bağlamda Red Hack’in İngiliz istihbarat servislerinin bir kolu olduğu şeklinde duyumlar mevcuttur. Bu konuda çok uzun zamandır savaşlar, ara sıra medyaya düşse de, çoğunlukla kapalı kapılar ardında sürmektedir. İran’ın nükleer santraline yapılanStuxnetsolucan/virüs saldırısı bunun en güzel örneğidir. Hatırlanacağı gibi Türkiye’ye de gezi olayları sırasında büyük siber saldırılar yapılmıştı.

Anonymous, YouTube’da yayınladığı bir videoda Paris’i kana bulayan IŞİD’e savaş açtığını ve radikal İslamcı örgüte karşı tüm dünyada geniş çaplı bir operasyon başlatacağını açıkladı.Videonun başında “İnsanlığı birleştiriyoruz, bizi bekleyin” ifadeleri yer alırken, grubun sembolü haline gelen Guy Fawkes maskeli bir Anonymous sözcüsü IŞİD’i, yoğun siber saldırılar konusunda uyardı.