Tahir Elçi öldürüldü. Cenaze törenine dikkat diyoruz…

HDP Merkez Yürütme Kurulu’nun yazılı açıklaması, şöyle: ‘Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin, basın açıklaması yaptığı sırada bir suikast yoluyla katledilmesini şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Tahir Elçi,Özel Harekat Timlerinin, Sur ilçesinde halka yönelik saldırıyı yapanlarıntahrip ettikleri 1500 yılında yapılmış olan 4 Ayaklı Minare’nin bir insanlık mirası olduğunu anlatırken katledildi. (…)
Tahir Elçi, AKP iktidarı tarafından, onların medyası aracılığıyla hedef ilan edilen bir kişi oldu ve hakkında linç kampanyası yürütüldü. Saray’ın ve iktidarın oyuncağı haline gelmiş olan kimi yargı mensupları Elçi’yi gözaltına alıp tutuklamaya çalıştılar ve bundan hukuk adına zerre kadar utanç duymadılar. Elçi’nin fikirleri ve mücadelesi ile baş edemeyen insanlık düşmanları onu öldürerek susturmayı seçtiler. Saray ve AKP hükümetlerinin savaş politikaları, kullandıkları devlet şiddeti, saldırgan dilleri ve üslupları, dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen keyfi, hukuk ve insanlık dışı sokağa çıkma yasakları, sivillere yönelik saldırı ve katliamlar,Suriye’deki iç savaşta El Kaide türevi IŞİD ve benzeri örgütlerin destekçisi olma politikaları bu suikastın nedenlerindendir.

(BURADA RUSYA’YA GÜZEL BİR SELAM VERİLMİŞ.)Bu alçakça saldırının sorumluları ve bunların bağlantıları acilen ortaya çıkartılmalıdır.

Planlı bir suikastla Tahir Elçi’nin şahsında hukuk ve adalet mücadelesi hedef alındı. Hukuk ve adalet mücadelesini Tahir Elçi’nin bıraktığı yerden sürdürecekbinlerce Tahir Elçibugünden tezi yok,(CENAZEDE PROVOKASYONA VE KİTLE HAREKETLERİNE BEKLİYORUZ DENMİŞ SANKİ. TAM DEMİRTAŞ’IN WASHİNGTON GEZİSİ ÖNCESİNDE İHTİYACI OLAN ŞEY YANİ )çalışmalarına devam edecek. Eşitlik, adalet, demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesi verenleri tutuklasanız da, vurdursanız da sonuç alamayacaksınız. Uğursuz planlarınız asla başarıyla sonuçlanmayacak’

SELAHATTİN DEMİRTAŞ’A GEREKEN TAM ABD ZİYARETİ ÖNCESİNDE VE HAZIR RUSYA İLE ARAMIZ GERİLMİŞKEN, GENİŞ KATILIMLI HER TÜRLÜ PROVOKASYONA AÇIK BİR CENAZE TÖRENİ. BU CENAZE TÖRENİNDE DEVLETİN BÜTÜN GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ EN ÜST SEVİYEDE ALMASI GEREKMEKTEDİR. BU CENAZENİN ZAMANLAMASI HİÇ HAYRA ALAMET DEĞİLDİR. CENAZELERİN HER ZAMAN PKK’NIN İŞİNE YARADIĞININ EN GÜZEL DELİLİ JİTEM’İN KURUCUSU BİNBAŞI CEM ERSEVER’İN ANILARINDA GİZLİ. HEP DİYARBAKIR İL BAŞKANI VEDAT AYDIN’IN ÖLDÜRÜLMESİ ÜZERİNDEN YAPTIĞI YORUMU BUGÜNE UYARLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ.

GLOBAL ÖLÇEKTE OYUNUN ANLAŞILABİLMESİ İÇİN AYNI GÜNLERLE PARALEL BİR BİÇİMDE BÜLTENLERE DÜŞEN DİĞER HABERLERE DE BİR GÖZ ATALIM.

BU KONUYA DAHA ÖNCE DİKKAT ÇEKMİŞTİK.