Rusya’nın Şoygu’su, Küreselcilerin Soros’u, Çin’in Yuan’ı hakkında…

Putin’in St. Petersburg’da belediye başkanlığı yaptığı 1990’dan beri hükümette yer alan Sergey Şoygu’nun başında olduğu savunma bakanlığı, Rusya’nın dış politikasının öncelikli aracı halinde
Şoygu 2012’de bakanlık görevine geldikten sonra Rusya Savunma Bakanlığı ve silahlı kuvvetleri Putin’in dış ilişkiler politikasının öncelikli aracı haline geldi.
OPERASYONLARIN ARKASINDAKİ GÜÇ
Kırım ve doğu Ukrayna’da NATO hava sahası boyunca, ve şimdi Suriye’de, Rusya yeni keşfettikleri bir etkenlikle güç gösterisi yapıyor. Pentagon’un Rusya ilişkilerindeki en önemli yetkilisi olan Evelyn Farkas Şoygu yönetimindeki Rusya silahlı güçleri, “daha önce görülmemiş bir kabiliyet ve organizasyon ve lojistik becerisi gösteriyor,”diyor.60 yaşında olan Şoygu, Rusya hükümetinin en uzun süre hizmet etmiş üyesi. Görev süresi 1990 yılına, Sovyetler Birliği’nin yıkılmasının öncesine kadar uzanıyor.O zamanlar Putin hâlâ St Petersburg’daki belediye başkanlığı makamında, belirsizlik içinde uğraşıp didiniyordu. Adını, kendi kurduğu ve yaklaşık 22 yıl boyunca yönettiği, geniş bir faaliyet alanına sahip olan yarı askeri kurtarma servisi Acil Durumlar Bakanlığı’nda (MChS) duyurdu.Rusya’nın karmaşık bürokrasisini başarıyla idare etmesiyle, göze çarpan herhangi bir düşman edinmeden gücünü ve popülerliğini arttırdı. Rusya elitlerini çalışan bir analist olan Evgeny Minchenko, “Yönetici sınıfında onun gibi bir kişi daha yok, Eşi benzeri görülmemiş bir hikayeyle karşı karşıyayız” diyor.
PEKİ ŞOYGU BİR SÜRE ÖNCE SPUTNIK’TE YAYINLANAN HABERDE NE DEMİŞTİ?

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus askerlerin geçtiğimiz eylül ayında gerçekleştirdiği Tsentr-2015 (Merkez-2015) stratejik tatbikatlarında, Irak ve Suriye’deki IŞİD ve Afganistan’daki Taliban terör örgütlerine karşı eylemleri işlediklerini söyledi. Şoygu, “Tsentr-2015 tatbikatları sırasında, maksimum şekilde gerçek savaşa yakın koşulların sağlanmasına büyük dikkat edildi. Bunun için, farazi düşman olan askerlere yönelik hazırlık çalışmaları, önceden, Suriye ve Irak’taki IŞİD ve Afganistan’daki Taliban suç çetelerinin taktiklerine yönelik kapsamlı analiz temelinde yapıldı” dedi. (…)
PEKİ BUNU NASIL OKUMALI. RUSYA ARTIK ORTADOĞU’DA KALICI VE BİR SÜRE ÖNCE AYRILDIĞI AFGANİSTAN’A ISINIYOR. ABD BÖLGEDEN ÇEKİLİRKEN YENİ BİR DÜZEN KURULUYOR ABD VE RUSYA ARASINDA. SOĞUK SAVAŞ VERSİYON 2 DİYELİM BUNA. KÜRESELCİLERİN SIRTLANI PARA SPEKÜLATORU GEORGE SOROS’UN NİYE G20 ÖNCESİ ÜLKEMİZDE DOLANDIĞINI ANLADIK MI?
BÜTÜN BU HABERLERİ AŞAĞIDAKİ HABERLERLE BİRLEŞTİRELİM.
George Soros, İshak Alaton’un doğum günü için Türkiye’ye geldi.Ünlü Fon yöneticisi George Soros, hafta sonunu İstanbul’da geçirdi.Ünlü Fon Yöneticisi George Soros, Türkiye’de haftasonunda çeşitli temaslarda bulundu. İşadamı İshak Alaton’un 88’inci doğumgünü kutlamalarına katılmak için cuma günü Türkiye’ye gelen Soros, cumartesi günü de bir grup işadamı, gazeteci ve devlet yetkilisi ile görüştü. BusinessHT’nin elde ettiği bilgilere göre Soros, mülteci sorununa ilişkin yapılan çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulundu.
08 Kasım 2015

Soros’tan savaş uyarısı
ABD’li milyarder Soros, 3. dünya savaşı riski olduğunu ve bunun büyük bir kısmının Çin ekonomisine bağlı olduğunu söyledi. Dünya Bankası’nda gerçekleşen Bretton Woods konferansında konuşan Soros, böyle bir savaşın çoğunlukla Çin ekonomisinin işleyişine bağlı olduğunu dile getirdi. Eğer Çin’in ihracat ekonomisinden iç talepe odaklı bir ekonomiye geçiş çabaları tökezlerse, Çin’i yönetenlerin ülke birliğini korumak ve gücü ellerinde tutmak için dış çatışmalara teşvik etmeleri “olası”. Soros, “Eğer Çin ve ABD’nin Japonya gibi askeri müttefikleri arasında bir çatışma çıkarsa, üçüncü dünya savaşının eşiğine geleceğimizi söylemek bir abartı olmaz.” dedi. Ayrıca, Rusya ve Çin’de askeri harcamaların yükselmekde olduğunu belirtenSoros, böyle bir senaryoyu engellemek için ABD’yi, “büyük bir taviz vererek” Çin para biriminin Uluslararası Para Fon’una katılmasına izin vermeye çağırdı.Böylece yuan, küresel rezerv parası olabilecek ve bu sayede dolara karşı muhtemel bir rekabet oluşturabilecek. Buna karşılık, Çin’in de benzer bir ödün vermesi, ve mesela hukukun egemenliğini kabullenerek ekonomisini yeniden düzenlemesi(BU KISMI EKONOMİSİNİ KÜRESELCİLERE EMANET ETMESİ OLARAK ANLAYALIM)gerekiyor. Çin yuan’ının bir piyasa parası olmasına izin vermek iki sistem arasında birleştirici bir bağ oluşturabilir. Ne yazık ki böyle bir anlaşmaya varmanın zor olacağını söyleyen Soros, diğer seçeneğin çok daha “tatsız” olacağını vurguladı. Son olarak Soros, “Böyle bir anlaşma gerçekleşmezse, Çin’in Rusya ile hem siyasi hem de askeri bir ortaklık kurma tehlikesi var, bu da üçüncü dünya savaşı tehditini gerçek kılar.Bu yüzden denemeye değer bir anlaşma.” dedi.20 Mayıs 2015
SOROS’UN MAYIS AYINDA YAPTIĞI BU MÜTHİŞ ÖNGÖRÜLERİN ERTESİNDE OLANLARI TEKRAR HATIRLAYALIM:

Çin yönetimi Yuan’ı 2020 yılına kadar önemli uluslararası para birimleri arasına yerleştirmek için bir dizi reform yapılacağını duyurdu. Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaouchuan bir ekonomi dergisi için kaleme aldığı makalede sistemik krizlerden korunmak için öncelikle mali sistemin güçlendirileceğini belirtti.Zhou Xiaouchuan 2016 — 2020 yıllarını kapsayan yeni beş yıllık planda merkez bankasının iletişim yöntemlerinin iyileştirileceğini de dile getirdi.Çin Devlet Başkanı Xi Jinping hafta başında, önümüzdeki beş yıllık dönemde kapsamlı ekonomik ve mali reformlar yapılacağını duyurmuştu.
GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA ABD VE ÇİN GÜNEY ÇİN DENİZİNDE KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİ.

Çin yönetimi, ABD’yi Güney Çin Denizi’nde sorun çıkarmama konusunda uyarılarını tekrarladı.
Şinhua ajansının haberine göre, Başkent Pekin’de düzenlenen bir seminere katılan Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, bir gazetecinin ‘ABD’nin Güney Çin Denizi’nde, Çin’e ait adalara 12 deniz mili uzaklığındaki mesafeye savaş gemisi gönderme niyetinde olduğuna’ ilişkin sorusunu yanıtladı.
Konuyu araştırdıklarını, bunun doğru olması durumunda ABD’nin eyleme geçmeden önce iki kez düşünmesini isteyen Vank Yi, ABD’ye düşüncesiz bir harekette bulunmama çağrısı yaptı.
(…) Çin, Güney Çin Denizi’nin büyük bir bölümü üzerinde hak iddia ederken, toprak iddialarını güçlendirmek için denizde yapay adacıklar oluşturmakla suçlanıyor.
GİTTİKÇE DAHA İLGİNÇ HALE GELEN TARAFLARIN HAMLELERİ VE KARŞI HAMLELERİNİ G20 ÖNCESİ VE SONRASIYLA İZLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ.