İşte sıkıştığının ifadesi. Yüzüne vurur bitanesi.

18 Kasım tarihli analizimizde İsrail’in iyice sıkıştığını vurgulamış ve Türkiye’nin dış politikalarının Mavi Marmara saldırısı sonrası çöktüğünü iddia edenlere karşı şunlarıyazmıştık.

Kudüs’te düzenlenen bir panelde konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ile Türkiye’nin doğalgaz konusunda işbirliği yapabileceğini söyledi.Türkiye ile ekonomik ilişkilerinin şaşılacak derecede güçlü olduğunu belirten Netanyahu, Suriye meselesine yönelik endişelerin Türkiye ile ortaklaştıkları nokta olabileceğine de dikkat çekti.
OBAMA DA TEKLİF ETMİŞTİ
Geçtiğimiz günlerde ABD’de Netanyahu ile görüşen ABD Başkanı Obama, ‘Türkiye ile barışın’ teklifinde bulunmuş, Netanyahu bu teklifi geri çevirmişti.
TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİ KESTİ
İsrail ve Türkiye ilişkileri, Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık dönemiyle birlikte darboğaza girmişti. İki ülke arasındaki ilişkiler 2008-09 Gazze Savaşı ve 2010’daki Mavi Marmara katliamıyla tamamen bitti.Mart 2013’te İsrail tarafından, Mavi Marmara katliamına yönelik gelen özür sonrası ilişkilerin normalleşeceği iddia edilmiş, ABD arabulucuk yapmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sık sık dile getirdiği üzere İsrail’le ilişkilerin hiçbir zaman yeniden başlamayacağı ABD’ye bildirilmişti.(…)