Hay aklınla bin yaşa Hans…

Deutsche Welle’nin haberiine göre, Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) Federal Meclis dış ve güvenlik politikaları sözcüsü Florian Hahn, “Almanya’ya karşı kızışan bu atmosferde Türk hükümetinin İncirlik’teki askerlerimizin güvenliğini yeteri kadar sağlayabileceği ve sağlamak istediği giderek belirsizleşiyor” dedi.

Aslında komedi filmi gibi. Adamlar askerlerinin güvenliğini bile bizim sağlamamızı istiyorlarmış meğer. Herhalde askerleri sadece silahsız sivilleri gaz odalarına doldurma konusunda maharetli bunların. 

‘ALTYAPI YATIRIMLARI DURDURULSUN’

‘Merkel’in çantasında İncirlik de var’

Federal hükümetteki koalisyon ortaklarından CSU’lu politikacı, ‘Bild am Sonntag’ gazetesine yaptığı açıklamada, Federal hükümetin İncirlik Üssü’nün altyapısına yönelik yatırımları durdurması ve ‘ikinci adımda da Tornado keşif uçaklarının başka bir yere taşınmasına geçmesi gerektiğini’ kaydetti.

‘ALMAN ASKERLERİN ERDOĞAN’IN GÜÇ OYUNUNDA REHİN OLMASINA İZİN VERİLMEYECEK’

‘Alman askerlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güç oyununda rehin konumuna düşmesine izin verilemeyeceğini’ belirten Hahn, “Bu tür bir bağımlılık ilişkisi çılgınca, özellikle de (Ürdün’ün başkenti) Amman gibi alternatif üslerin mümkün olduğu göz önünde bulundurulduğunda” şeklinde konuştu.

ALMAN UÇAKLARIN AMMAN’A KAYDIRILMASI MESELESİ

Alman askerlerinin ve IŞİD ile mücadele eden koalisyon güçlerine veri toplayan Tornado keşif uçaklarının Ürdün’ün başkenti Amman’a kaydırılması konusu, birkaç ay önce NATO partneri Türkiye’nin Federal Meclis üyelerinin İncirlik Üssü’ndeki Alman askerlerini ziyaret etmelerine izin vermemesi üzerine gündeme gelmişti. Ankara daha sonra milletvekillerinin ziyaretine yeşil ışık yakmıştı.

https://tr.sputniknews.com/avrupa/201703121027600526-hahn-incirlik-asker/

 

Biz de tam bundan bahsediyorduk dün. İki dandik uçamayan, uçtuğunda gece göremeyen, görse istihbaratını Türkiye ile paylaşmadıkları uçaklar için 400 kadar Hans bu ülkenin ve coğrafyanın en kritik bölgelerinden birinde konuşlanmış durumda. Neler karıştırdıkları meçhul. Esip gürlemeyin, atın hepsini gitsin demiştik. (Doğruyu söyledik diye bir iki tuhaf tweet yorumu da almıştık)

Adamlar bizden önce “bakın gideriz” diyorlar. Yerseniz. Sanki düşmana karşı bizi koruyorlar, üstüne de”askerlerimiz korumasız kalabilir” diyorlar.

Yani neresinden baksanız komedi.

Keşke defolup gitseler…