Şükür BTÖ’nün (Batı Terör Örgütü) adı kondu sonunda…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa’da  toplu açılış töreninde vatandaşlara seslendi. El Bab operasyonuna değinen Erdoğan Batı’ya sert çıktı ve şu sözlerle uyardı:

“Bizim için artık ok yaydan çıktı.”

 

(…) Sizin her biriniz Batı’ya karşı savaş açtınız. Ensar oldunuz.

(…) Burada operasyon yapanların yeri cehennemdir. Hepsi bedelini ödeyecekler. Düne kadar bize niye DAEŞ’le mücadele etmiyorsunuz diyenler bugün daha fazla ileriye gitmeyin diyor.

Bu işi temizleyene kadar devam edeceğiz. Bizim için ok yaydan çıktı. Bizim milletimiz terör örgütleriyle üzerine gelindiğinde geri çekilmemiş, mücadeleyi tercih etmiştir.

ABD’yi de eleştiren Erdoğan, “Bizden rahatsız oluyorlar, ellerinden gelse bir kaşık suda boğacaklar. Daha düne kadar bize niye bu örgütle mücadele etmiyorsunuz diyenler bugün bize daha ileri gitmeyin, 20 km’de kalın diyorlar. Bu işi temizleyene kadar yolumuza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Türkiye’yi güç duruma düşürmek için Musul operasyonunu başlattılar, sonra yavaşlattılar, Rakka operasyonunu ertelediler. Niye erteliyorsunuz, DEAŞ orada. Hani DEAŞ sizler için mücadele edilecek bir unsurdu, niye mücadele etmiyorsunuz? Halbuki plan tüm bu operasyonların birlikte yürütülmesiydi. Baktılar ki Türkiye sonuç almaya yaklaştı, hemen planları değiştirdiler. Bizim için artık ok yaydan çıkmıştır. El Bab’ı da Münbiç’i de diğer bölgeleri de terör örgütlerinden temizlemeden durmayacağız. Ne diyorsunuz? Duralım mı?

Bölgenin huzura kavuşması için elimizden geleni yapacağız. Müttefiklerimiz destek vermese de kendi imkanlarımızla yola devam edeceğiz. Türkiye’nin 2013 yılından bu yana yaşadıklarını yaşayan başka bir ülke ayakta kalamazdı. Çok acılar yaşadık ama tarihte pek az rastlanacak kahramanlıklar ortaya koyduk.”


 

  

Şükür artık bu işin adı kondu. Sadece adı da konmadı. Gerekenler de yapılıyor galiba…