5 parça? O da güzelmiş…

18 Aralık 2016 tarihli “Yine kodlarla saldırdılar” başlıklı yazımızdan bir bölüm:

Tüm bunlar olurken İran ve Suriye rejimlerinin katil sürüleri Halep’ten açılan insani geçiş koridorunu baltalayarak burada kendilerinin söz sahibi olduğunu kanıtlama peşine düşüyorlar. İran rejiminin seri katili Kasım Süleymani’nin de o sırada Halep’te olduğu servis ediliyor.

10_6

Yani İran rejimi bir manada Halep savaşını ben kazandım mesajı vererek ana aktör olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. Ama İran rejimine mezhep kartı gibi tehlikeli oyunlara  girmemesi için son uyarı gecikmiyor.

11_6

Sivil aktivistler tarafından sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta paylaşılan görüntülerde, Ahvaz‘daki El-Gadir Stadyumu’nda düzenlenen bir futbol müsabakası sırasında Fulad takımı taraftarlarının Esed rejimi aleyhinde sloganlar atması yer alıyor. Ahvazlı taraftarlar, Arapça olarak “Halep yok olmakta” ve “Ey Halep hepimiz seninleyiz” yazılı pankartlarla geldikleri stadyumda “Ey Beşşar Suriye’den defol” şeklinde sloganlar attı. Öte yandan, İran devlet televizyonu tarafından canlı yayınlanan Tebriz takımı Traktorsazi ile Sepahan arasındaki müsabaka esnasında Tebrizli taraftarların Türkiye lehinde sloganlar atmasından sonra yayının kesildiği belirtildi. (17 Aralık 2016)

Tıpkı daha önce benzer mesajların verildiği gibi;

12_4

Türkiye seferberlik hamlesini dört bir koldan başlatmıştır. Kimin bu coğrafyada Türkiye ile kapışmaya nefes yetirebileceğini hep birlikte göreceğiz…

http://www.yenisoz.com.tr/yine-kodlarla-saldirdilar-makale-18163


Ve bugün bültenlere düşen bir haber:

Azeri Apa Haber Ajansı’nın haberine göre, Milletvekili Kudret Həsənquliyev Azerbaycan Milli Meclisi’nin bugün yapılan oturumunda İsrail Başbakanı’nın Bakü’ye seferinden sonra İran‘ın Azerbaycan’a karşı sergilediği tehditkar açıklamaların cevapsız kalmaması gerektiğini söyledi. Hesenguliyev, İran Savunma Bakanı’nın “Azerbaycan’ın İsrail’le yaklaşmasına tahammül edemeyiz’’açıklamasına karşın, İran’ın Azerbaycan’a karşı daha da sertleşmesinin büyük sorunlara yol açacağını söyledi.

“İRAN HARİTADAN SİLİNİR”

Hesenguliyev, İran’nın Azerbaycan’a hücum etmesi durumunda, İran’ın haritadan silineceğini ve yerinde 5 devlet oluşacağını söyledi. Milletvekilinin açıklamasının ardından, Azerbaycan Meclis başkanı Oktay Esedov, İran’in hiçbir zaman Azerbaycan’ın iç işlerine karışamayacağını vurgulayarak: “İran Cumhurbaşkanı da Ermenistan‘ı ziyaret etti, biz onlara karşı bildiri verdik mi? Onun için herkes birbirine karşılıklı saygı göstermelidir “dedi.

http://www.haber7.com/guncel/haber/2239623-azerbaycandan-irana-sert-tepki


İtiraf edelim biz bile 5 parça olarak düşünmemiştik. Ortadoğu’da ülkeler geleneksel olarak 3 parçaya bölünüyor. Neyse yanlış anlaşılmasın, bu bölgede daha fazla kan ve gözyaşı dökülmesi arzumuz yok ama birilerinin ayağını denk alması yoksa kaça bölüneceklerinin bile hesabının yapıldığını söyleyerek uyarmış olalım.

Tıpkı eski uyarılarımız gibi…