İşte Alman vakıflarını kapatmak için size bir fırsat…

screenshot_8

AP’de yapılan oylamaya katılan 691 parlamenterden 304’ü tasarıya destek verdi. 179 parlamenter tasarı için ‘hayır’ oyu kullanırken, 208’i çekimser kaldı.

Polonyalı parlamenter Anna Elzbieta Fotyga tarafından sunulan karar, Brüksel’in üçüncü tarafların propagandasına karşı politikalar geliştirilmesini öneriyor. Karar metninde Rusya’nın AB’ye karşı propaganda yürüttüğü iddia ediliyor. Rusya’yla mücadelenin IŞİD’e karşı gösterilecek direniş ile aynı sınıfa konulan karar metninde, AB üyesi ülkelere karşı propaganda projelerine finansman bulmaları için çağrı yapılıyor.

‘RUS PROPAGANDASINA KARŞI’ NATO İLE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Karar metninde, Rusya’nın AB ülkelerindeki muhalif politik partilere finansal destek sağladığını ve devletlerarası ilişkileri kullanarak AB’yi bölmeye çalıştığı savunuluyor. Metinde RT, Sputnik ve Rusçanın popülerleştirilmesi için çalışan Russkiy Mir kuruluşu ise AB karşısındaki başlıca enformasyon tehditleri arasında gösteriyor. Karar metninde ayrıca, AB ülkelerine, ‘Rus propagandasına’ karşı koymak için NATO ile işbirliği yapılması çağrısında bulunuluyor. Öte yandan bağlayıcı olmayan karar metninde, Rusya’nın AB’yi zayıflatmak amacıyla ‘çeşitli amaçları saldırgan bir biçimde kullandığı’ iddiasına da yer veriliyor. Brüksel merkezli EU Observer gazetesine göre, ‘Rus propaganda araçlarına’ karşı oluşturulacak olan çalışma grubuna 1 milyon euro ayrılabilir.

‘AP İÇİN UTANÇ, HALİHAZIRDA AMERİKAN PROPAGANDASI HAKİM’

Sputnik’e konuşan  Letonyalı milletvekili Tatyana Jdanok “Kararın onaylanması Avrupa Parlamentosu için bir utanç olur. Karar bir propaganda niteliğinde” ifadelerini kullanmıştı. Fransız milletvekili Jean-Luc Schaffhauser de  şunları söylemişti: “Bu karar taslağı ideolojik olarak tamamen taraflı bir yaklaşımın eseri. AB’nin ‘Rus propagandası’ için endişelenecek bir sebebi yok, zira AP’de çoktan Amerikan propagandası hakim. Rus medyası dünyada gerçekleşen olaylara dair hakiki durumları aktarıyor. Bu karar tamamen Brüksel’in bilgi edinme ve medya üzerinde kontrol elde etme niyetinden kaynaklı. Karar ayrıca Avrupa karşıtı ve Avrupa’nın işbirliği ve ortaklık prensiplerine karşı. Bu girişim, köprüler inşa etmek yerine, ideolojik bir yaklaşımla nefreti teşvik ediyor.”

https://tr.sputniknews.com

Hani şu Türkiye’de basın özgürlüğünden dem vuran AB’yi hatırladınız mı? Rus medyasını IŞID ile aynı kefeye koymuşlar. Duyan da Rus gazetecilerin Türkiye’de ki bazı meslektaşları gibi devletin gizli operasyonlarını açığa vurup, teröristlere silah taşıdığını, onları organize ettiğini filan sanır. 

Fırsat bu fırsat. Bu vesileyle hemen Alman vakıflarını kapatmakta yarar var…

One comment

Comments are closed.