Tadından yenmez provokasyonlar…

ÖĞLEN:

screenshot_14

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, dün Konak Meydanı’ndaki Yalı Camisi’nde Cuma namazını kılarken Büyükşehir Belediyesi bando ekibinin İstiklal Marşı’nı çalmaya başladığını, hutbeyi dinlemek isteyen bazı cemaatin saygı duruşuna geçtiğini belirterek, “Biz asla İstiklal Marşı niye çalındı demiyoruz. Sadece zamanlaması yanlıştı. Cuma namazımızla, İstiklal Marşı’mız bizim için iki ayrı değer. Keşke bando İstiklal Marşı’nı çalmak için 10 dakika bekleseydi, tüm cami cemaati namazın ardından hep bir ağızdan okusaydı.”dedi. Delican, yaptığı açıklamada, dün, AK Parti olarak Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. yıldönümü nedeniyle Konak’ta çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını, bu sırada Cuma namazını da Yalı Camisi’nde kıldıklarını belirtti.

KASITLI MI YAPILDI?

Cuma hutbesi esnasında Büyükşehir Belediyesi bandosunun Valiliğin önünde İstiklal Marşı’nı çalmaya başladığını anlatan Delican, “Hutbeyi duyamadık. Bazı insanlar İstiklal Marşı okunduğu için ayağa kalktı, bir bölümü oturdu. Kasıtlı olarak yapıldığını düşünüyorum, bu hareketin sorumlusunun da bulunmasını istiyorum.” diye konuştu.

“HUTBENİN TAM ORTASINDA GELDİLER”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, insanların inancının rencide edilmesine izin vermemesi gerektiğini vurgulayan Delican, şunları kaydetti: “Hutbenin tam ortasında bilerek ve kasıtlı olarak gelindi. Canlı şekilde çalmaya başladılar. Hutbe, hocanın sesi duyulmadı. İnsanların bir bölümü İstiklal Marşı çaldığı için ayağa kalktı.

“ZAMANLAMASI YANLIŞ”

Biz asla İstiklal Marşı niye çalındı demiyoruz. Sadece zamanlaması yanlıştı. Cuma namazımız da İstiklal Marşı’mız da bizim için iki ayrı değer. Keşke bando, İstiklal Marşı’nı çalmak için bir 10 dakika bekleseydi, tüm cami cemaati cuma namazının ardından hep bir ağızdan okusaydı. Biz, namazlarımızla İstiklal Marşı’mızla bir bütünüz. Dünyanın her yerinde inançlar ve değerler çok önemlidir. Kenti yönetenler de buna önem vermeli. Benim kent yöneticilerine önerim İstiklal Marşı’mız ile namazlarımızı kimse yarıştırmasın.

“İNSANLAR İBADETLERİNİ YAPARKEN SAYGI DUYULMALI! ŞİDDETLE KINIYORUM”

Büyükşehir Belediye bandosununun bu hareketini şiddetle kınıyorum. İnsanlar ibadetlerini yaparken saygı duyulmalı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, bu kentin inancıyla örf ve adetiyle asla rencide edilmesine izin vermemeli. Bunun sorumlularını ortaya çıkarmalı. Bu, öyle üstü kapatılacak bir iş değil.”

Delican, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İzmirlilerin 27 gün boyunca Konak Demokrasi Meydanı’ndaki nöbetlerine İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayıp bitirdiğini belirtti.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Bu arada, Büyükşehir Belediyesi bandosunun Cuma namazı sırasında İzmir Valiliğinin önüne gelerek bayrak töreni için İstiklal Marşı’nı çalması güvenlik kameralarına yansıdı.  Görüntülerde, bando ekibinin caminin yanından geçerek valiliğin önüne geçmesi ve İstiklal Marşı’nı seslendirmesi ile Konak Meydanı’ndaki vatandaşların saygı duruşunda bulunduğu görülüyor.

HUTBE DİNLEYEN CEMAAT SAYGI DURUŞU İÇİN AYAĞA KALKTI

Bu sırada, caminin avlusunda hutbe dinleyen bazı cemaatin de ayağa kalkarak saygı duruşunda bulunduğu dikkati çekiyor.

http://www.haber7.com


AKŞAM:

screenshot_20

GECE:

screenshot_19


İKİ GÜN ÖNCE:

screenshot_23

ABD Büyükelçiliği vatandaşlarına bir kez daha güvenlik uyarısı yaptı. Bu kez adres 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları.

ABD Büyükelçiliği’den yapılan ‘ABD Vatandaşları İçin Güvenlik Mesaji’ başlıklı iletide İzmir’de Kordonboyu ve Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak 29 Ekim etkinlikleri için ‘Barışçıl gösterilerin çatışma ve şiddete evrilebileceği’ uyarısına yer verildi. Mesajda ABD vatandaşlarının ‘kalabalık yerlerden uzak durması, eylem ve etkinliklerin toplanma alanlarında dikkatli davranması’ istendi. Geçen ay ABD’nin Adana Konsolosluğu kentte ‘terör tehdidi’ bulunduğunu, ABD Dışişleri Bakanlığı da ‘Türkiye’nin güneydoğusuna seyahat edilmemesi gerektiğini’ belirtmişti.

https://tr.sputniknews.com


Bu Amerikalıların istihbaratı nasıl bir istihbarat servisi diyesi geliyor insanın. Maşallah, bir kere de yanlış bilseniz de nazarımız değmese bari.

Öğlen cuma namazı sırasında provokasyon denemesi tutmayınca akşam başka işlere girilmiş sanki. Öğlen cuma namazında olay çıkıp akşam “saygı duyacaksınız” diye bağırarak kurşun sıkan tetikçi tam olayın üzerine otururdu. Birisi öğlen provokasyonunun tutmadığını, dolayısıyla akşam operasyonun iptal edilmesi gerektiğini söylemeyi unutmuş sanki tetikçiye gibi bir durum var ortada. En azından ilk gelen haberlere bakınca.

Yarın CHP sözcüsü Selin Sayek Böke çıkar, kaşlarını çatar ve bunun mübarek bayram günü laik demokrasiye atılmış bir kurşun olduğunu söyler filan. Bizde “ya sabır” çekeriz artık.

Ne yapalım…