Saddam’ın Dolarları – Kaddafi’nin altınları, Cumhuriyet’in algısı…

Pazartesi günü Hürriyet Saddam’ın Dolarları manşeti ile çıktı. Bayram değil seyran değil tarzı bu manşetin bakalım arkasından ne gelecek diye bekledik. Az buçuk tahmin ediyorduk ne geleceğini ama yine de bekleyelim dedik. Neyse çok bekletmediler. Haberi Hürriyet’in ikiz kardeşi Cumhuriyet bugün geliştirdi. 2004-2013 yılları arasında Türkiye’de 154 milyar Dolar aklanmış. Şidi kalan tek şey iki haberi birbirine bağlayacak bir göz. Onu da Radikal yada Zaman gazetesi yaparsa işlem tamam.

http://www.cumhuriyet.com.tr
Yolsuzluğa karşı uluslararası duyarlılığı artırmaya yönelik çalışmalar yapan ABD’li Global Financial Integrity’nin (Küresel Finansal Dürüstlük Örgütü – GFI) Aralık 2015’te yayımlanan “Gelişen Ülkelerden Yasadışı Sermaye Akımları” raporuna göre, 2004-2013 arasındaki 10 yıllık süreçte Türkiye’den 154 milyar 508 milyon dolar yasa dışı yollarla yurtdışına çıkarılarak aklandı.(…)
(…) GFI kimdir?
Küresel Finansal Dürüstlük Örgütü (GFI) 2006 yılında kuruldu.Kâr amacı gütmeyen Washington merkezli araştırma şirketi,yasadışı finansal akışların analizini yaparak gelişmekte olan ülke hükümetlerine etkili politika çözümleri konusunda danışmanlık veriyor. GFI’nın Başekonomisti ise göreve gelmeden önce IMF’de Kıdemli Ekonomist olarak görev yapan Dev Kar.32 yıl boyunca IMF’de çalışan Kar, George Washington Üniversitesi’nden doktora derecesine sahip.
Burada uzun uzadıya alıntı yapmadık sizi sıkmamak için. Onun yerine haberlerin linklerini verdik. Arzu eden detaylı okuyabilir. Madem ki Cumhuriyet gazetesi kar amacı gütmeyen Washington merkezli ‘Minareyi Çalan Kılıfını Hazırlar’ örgütü GFI’den alıntı yapmış ve akçeli işlere girişmiş bizde katkı sağlayalım dedik. İşte katkı sağlayacak iki makalemiz…

Kaddafi’nin Altınları, Tamer Korkmaz
(…) İtalyan basınına konuşan Hammad Mufti Ali adlı bir isyancı…Kaddafi”nin ölüme giderken, kendileriyle pazarlık yaptığı ileri sürüyor.Kaddafi, Ulusal Geçiş Konseyi”ne bağlı askerlere, hayatını bağışlamaları karşılığında ‘Para ve Altın’ teklif etmiş!
* * *
Los Angeles Times”ın haberine göre…Sadece Amerikan bankalarında, Kaddafi”ye ait 37 milyar dolar vardı.Fransa, İtalya, İngiltere ve Almanya”da ise toplam 30 milyar dolarlık hesaplara sahipti.Kaddafi”nin, nakit paraları ve altın rezervinin 200 milyar doları bulduğundan bahsediliyor.
* * *
Arap Baharı başlamadan önce…Batılı liderler Libya diktatörü Muammer Kaddafi ile ‘enseye tokat’ bir samimiyet içerisinde idiler.İtalyan Başbakanı Silvio Berlusconi, Libya”dan milyar dolarları alabilmek için Kaddafi”nin elini bile öpmüştü!Cumartesi günkü Cumhuriyet”te Batılı liderlerin Kaddafi ile sarmaş dolaş hallerini gösteren fotoğraflar…’Utandıran Pozlar’ başlığıyla yayınlanmıştı!
* * *
Kaddafi”yi 2007”nin Aralık ayında Paris”te ağırlayan Sarkozy, bir Fransız gazetesine…
‘Kaddafi, Arap dünyasında bir diktatör gibi algılanmıyor’ demişti!Yani?Eleştirilere kulaklarını tıkayan Nicolas Sarkozy de, Kaddafi”nin ‘balyalarına’ gözlerini dikmişti.Arap Baharı Libya”ya sıçradıktan sonra…Batılı liderler, peş peşe Kaddafi”ye sırtlarını çevirdiler.Sonrası malum…
* * *
Aynı Sarkozy…Kaddafi devrildikten sonra, Türkiye”den ‘rol kapmak’ için…Yanına İngiltere Başbakanı Cameron”ı da alıp ‘apar topar’ Libya”yı ziyaret edecekti.Bu ‘telaşlı çıkarma’ya gönderme yapan Başbakan Erdoğan ise Libya halkına…’Rol çaldılar. Aman ha, petrolünüzü çaldırmayın!’ diye seslenecekti.Kaddafi”nin devrilmesiyle birlikte…’Ay-Yıldız’ Libya bayrağına geri dönmüştü!
(…)
Washington yönetimi, bir taraftan ‘Kaddafi”nin gitmesi’ için çağrılar yaparken…Diğer yandan, son haftalara kadar Libya diktatörü Kaddafi”yi korumaya çalıştı!Kaddafi”nin ‘altın rezervi’ne göz dikmişlerdi. Devrik Libya diktatörü, ‘kendisinin ve ailesinin can güvenliğinin karşılanması’ karşılığında…Bu altınların bir kısmını ABD”ye verebileceğini söylüyordu ki…Birden film koptu!(…)

Faiz Lobisi, Ergün Diler
(…)Saddam’ı avuçlarına alan İngilizler, Irak’ın petrolden elde ettiği paraları HSBC’ye aktarmış, aileyi de gizli ortak yapmıştı! Gariptir; Saddam ve oğulları öldürülmesine rağmen kızlar ve anne hayatta bırakılmıştı! Çünkü ortaklıktan feragat etmesi için birilerinin İMZA atması şarttı! Saddam’ın kızları ve eşi bunu yapsınlar diye hayatta kalmışlardı!Aynı oyun Kaddafi’nin başına da geldi! Çok yerde parası vardı! Öldürüldükten sonra eşi Safiye, kızı Ayşe ve küçük oğulları Muhammed ile Hanibal önce Cezayir’e oradan da Umman’a geçti! Ve aileyi İngiliz  REUTERS orada buldu! Aile hayattaydı ama paraların yerini bilen yoktu!Mübarek ve oğulları halk ayaklanmasından sonra içeri atılırken eşi Suzan ve iki gelini de bir el tarafından çekilip alınıyordu!Suzan hanım, hem gelinlerini koruyor hem de İngiliz Başbakanı ile görüşebiliyordu! Mübarek  düşürüldükten sonra 65-70 milyar dolar para ortada kaldı!Koltuğa oturan Mursi, alışıla gelmişin dışında dürüst ve milliyetçi bir isimdi! Koltuğa oturmasından 1 yıl sonra devrilmesinin en önemli nedenlerinden biri de bu doğruluğu ve dürüstlüğüydü! Mursi görevinin başındayken şimdiki hükümetin el altından oluşturulduğunu öğrendi! Kendisini bekleyenleri tahmin edecek kadar akıllıydı! Önünde sadece iki şık vardı. Ya uzatılan kağıdı imzalayıp MÜBAREK’in dışarıdaki parası BORÇ olarak Mısır’a gelecek ya da darbeyi yiyecekti! O ikincisini seçti! İlk şık başka biri olmasını gerektiriyordu! Faiz lobisi yani BARONLAR bizde 28 Şubat’ta yaptıklarını 2013’te Mısır’da tekrarladılar! Bizde de paralar bıyıklı yabancılar tarafından çuvalla götürüldü daha sonra da BORÇ olarak geri döndü! Türkiye’de ne siyasetçiler ne de medya, bu işleri bilmez ve göremezdi!Oyunu kurar, ipi çekerlerdi! Onlar BOĞAZ’da şampanya patlatırken halk geleceğini kaybederdi!İşte Erdoğan ve Yeni Türkiye buna karşı çıktığı için hedefte! Onlar oynayacakları küçük Türkiye isterken, Ankara ülkeyi büyütmek için elini taşın altına soktu! Şimdi onlar hem paradan hem de bölgeden oldular! Para da, gaz da, petrol de gitti! Bütün bunlara önce SOLCULARIN sahip çıkması gerekirken, Gezi’deki iki ağacın gölgesine oturmaları çok ilginç değil mi? Aslında değil! Solcularımız da bilmiyor ki SOL’u kuranın İngiliz Gizli Servisi olduğunu! Mübarek DİKTATÖR’dü ama onların MEDYASINDA hiç manşet olmadı! Neden Erdoğan sayfaları süslüyor şimdi anladınız mı? Ümidim yok ama yine de sormak istedim!
Biz bu konuları çok severiz. Hürriyet ve Cumhuriyet bu işlere iyice girsin ki toplumda bir ilgi oluşsun. Oluşsun ki bizde üzerini kazıyalım ve bakalım altından kim çıkacak.
Ya da altında kim kalacak desek daha mı doğru olur?