Ürdün Alman askerine ısınıyor…

Biliyorsunuz bir süredir Almanya “İncirlikten çekileceğim, Ürdün’e gideceğim” söylemleriyle başımızı ağrıtıyor.

 

“Git” diyorsunuz, “bak giderim ha” diyor.

Bu konuda Türkiye’ye çok taviz verildiği şeklinde Alman muhalefeti hükümetin kafasında davul çalarken Afganistan’dan gelen haber gündeme bomba gibi düştü. 

Türkiye ile yaşadığı ‘İncirlik krizi’ sonrası Türkiye’yi askerlerini Ürdün’e taşımakla tehdit eden Almanya Ürdün’de ilginç bir olay yaşadı. Alman BILD gazetesinin yayınladığı görüntülerde Afganistan’daki ISAF askerleri arasında çıkan kavgada Ürdün askerlerinin Alman askerlerini yerlerde sürüklediği ve darp ettiği görülüyor. Silah zoruyla Alman askerlerini araçtan indiren Ürdün askerleri Alman askerlerini darp ederek yere diz çökmeye zorluyor. BILD’in ‘şok video’ diyerek yayınladığı görüntülerde ‘barış’ görevi için Kabil’de konuşlu olan Ürdün, Alman ve Türk askerleri var.

Yerde yatan Alman askerinin bilincini kaybettiği belirtiliyor. BILD gazetesinin yayınladığı görüntülere gelecek tepkiler merak ediliyor. Olay, Türk askerlerinin olaya müdahalesi sonrası sona eriyor. Ürdün askerleri araçlarına binerek hızla üslerine geri dönüyorlar.

Ürdün insani yardım amacıyla Afganistan’da askeri olarak varlığını sürdürüyor. Hem Alman askerleri hem de Ürdün askerleri NATO önderliğinde oluşturulan kısaltması ISAF olan Uluslararası Güvenlik Destek Gücü kapsamında ülkede bulunuyor.

http://www.yenisoz.com.tr/alman-askerlerine-dayak-haber-22490

Hay Allah Hans. Şu elektrikli ev aletleri, arabalar ve gaz odaları inşa etmeyi bildiğin kadar biraz diplomasiyi de öğrenseydin ne olurdu?

Ürdün Alman askerlerine hazırlanıyor demekten başka söyleyebilecek bir şey yok galiba…