Bakın cahiller Cibuti neredeymiş?

 

TBMM’nin bu haftaki gündemi uluslararası anlaşmalardı. Salı günü başlayan görüşmeler sırasında her anlaşma yaklaşık 8 dakikada Meclis’ten geçti. Anlaşmaların görüşmelerine Çarşamba günü de devam edildi. Bu kez 4 saatte 41 anlaşma oylanarak kabul edildi. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, tüm gruplara teşekkür etti, “Tarihi bir rekor kırdık, kırk bir kere maşallah, tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

MHP’Lİ ERHAN USTA: İSMİNİ DUYMADIĞIMIZ ÜLKELERLE HER TÜRLÜ ALANDA ANLAŞMA YAPILMIŞ

Görüşmelerin ardından MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta söz aldı. Onaylanan anlaşmalarla ilgili eleştirilerde bulunan Erhan Usta, “Kurumlar, zamanında, önemli önemsiz demeden bunları yapmış ve bir taahhüde girilmiş. Bugün önümüze geldi, temizlemek gerekiyor. Yalnız bundan sonrası için de Meclis olarak bence bu hakikaten ülke için gerekli olan, ihtiyaç olan… İsmini duymadığımız ülkelerle her türlü alanda anlaşma yapılmış. Böyle bir şey yok. Yani bunlar seyahat olsun diye zamanında bürokratların yaptığı anlaşmalardır. Bu konulara da dikkat etmek lazım” ifadelerini kullandı.

HDP’Lİ PERVİN BULDAN: AYNI ELEŞTİRİYİ BİZ DE DİVAN OLARAK YAPTIK, CİBUTİ NEREDE?

Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, Usta’nın eleştirisine katılan Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, “Aynı eleştiriyi aslında biz de Divan olarak yaptık, hiç duymadığımız ülkelerle anlaşmalar yapıldığının farkına vardık. Örneğin ben Cibuti’nin nerede olduğunu gerçekten merak ediyorum” dedi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/688898/HDP_ve_MHP__Cibuti_de_anlasti.html

Batının Türkiye’de yerleşik Cumhuriyet gazetesinden bir haber. İki milletvekili mecliste cehalet yarışına girmişler. Cahillere takdimimizdir.

2015 yılında yaptığımız Cibuti analizleri…

Okusunlar, öğrensinler…

Batının Cibuti yüzünden bizi hedef yapmasını beklerken kurşun “bizim” cahil vekillerimizden geldi. 

Yaptıkları komedi mi, ihanet mi yoksa kör kütük cehalet mi bilemedik…