Almanya ne çok sorun etmişti bu üssü geçenlerde…

Malum artık darbenin İncirlik üssünden yönetildiği ayan beyan açığa kavuşuyor gibi.
Şimdi biraz geriye gidelim. Rusya Suriye’ye tam anlamıyla yerleşmeden önce Almanya ve ABD güneydoğu bölgemizden alelacele kaçmışlardı.

Hani akıllarınca bizi Rusya ile terbiye edeceklerdi. Ama Rus ayısı Suriye’de pabucun pahalı olduğunu görüp bayağı bir postu deldirince Dışişleri Lavrov’un itirafıyla ‘Türkiye Suriye’nin her karışında’ diyerek ortadan kaybolmuştu.
O kaçaklar son 6 aydır yeniden bölgeye geleceğiz diye atmadık takla bırakmadılar. Sonunda ABD izni kopardı ardından Almanya’ya madem sende gel dendi. Ama sonra şu malum Ermeni tasarısı yüzünden Almanya’ya diplomatik postalar koymaya başladı Türkiye. Aslında çok abartılacak birşey değildi, Türkiye sadece milletvekillerinin İncirlik üssüne gelmesine izin vermemişti ama Almanya’nın bütün karizması çiziliyordu.
İşte 15 Temmuz darbe denemesinden 4 gün önce:

Patriotlarını acel tecel geri çeken ABD ve Almanya’nın son aylarca İncirlik aşkı depreşmişti hatırlarsanız.  Nedenini anlamışsınızdır herhalde. FETÖ darbesini kim komuta edecek diye mi kapışıyordu acaba yılanlarla çiyanlar.
Bu arada size muhtemelen unuttuğunuz bir haberi hatırlatalım:
15 Temmuz darbe denemesinden 3 buçuk ay önce:

Sizce ABD ne biliyordu da askeri personel yakınlarını Türkiye’den tahliye ediyordu? Çok açık değil mi?
Ha bu arada bir başka papazda Ankara’da aklınca rol kapma peşindeydi darbe denemesi günlerinde. Putin’in beyninin yarısı, hatta tamamı mı desek, Ankara’da darbe girişimini haber veriyor pozlarında idi.

Daha dün yaptıklarınızı unutmadık. Ortak iş yapabiliriz (eğer artık ortak gibi hareket etmeye karar verdiniz ise) ama yılan olduğunuzu ve güçsüz kaldığımız ya da arkamızı döndüğümüz anda sokacağınızı ve ısıracağınızı bilerek.
Basında çıkan haberlere bakınca millet herşeyi unutmuş Rusya ile ‘Kasım’da aşk başkadır’ nidaları atıyor.
Allah akıl fikir versin… Biraz da hafıza…