Afrika savaşlarına buyurun…

‘TESADÜFEN’ ERDOĞAN’A DENK GELİYOR
Somali’de askeri üst kuran ve Somali’yi ayağa kaldırmak için büyük destek sunan Türkiye, ne zaman Somali’ye yönelik görünür bir adım atsa ‘tesadüfen’ Mogadişu’da bombalar patlıyor. Türkiye’nin Afrika ve bölgeye yönelik adımlarına karşı batının bir hamlesi olarak patlatılan bombalar Türkiye’yi bugüne kadar etkilemediği gibi bundan sonra da etkilemesi de beklenmiyor.
MESAJI ALDIK BİZ DEĞİL SİZ GİDECEKSİNİZ
Somali’de 27 Temmuz 2013, 10 Nisan 2014, 27 Mayıs 2014, 31 Aralık 2015, 22 Ocak 2015 ve son olarak da dün yaşanan bombalı saldırılarla Türkiye’ye “burası bizim senin ne işin var” mesajı verilirken, mesajı alan Erdoğan ise yılmadan kararlı bir şekilde “Hayır, burası bizim! Asıl sizin ne işiniz var? Gelmeye devam edeceğiz, yetmez siz gideceksiniz” mesajını vermeyi sürdürüyor.
ERDOĞAN BÖYLE DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Ocak 2015’te Somali’deki saldırılarla ilgili olarak ‘2011’de heyetlerimizle geniş bir şekilde geldik. Yine Somali’ye gidiyoruz. Somali’deki kardeşlerimizle kucaklaşacağız. Herhalde bunlar kardeşleri mutlu eder, memnun eder. Eğer ‘birilerini rahatsız ediyor’ derseniz. Onlar, Somali ‘ye ve Somali halkına düşman olanlardır” demişti. Erdoğan’ın aynı kararlılığı göstermesi bekleniyor.
CİBUTİ’YE BARIŞ YAPIYORUZ
Bugün Afrika kıtası önemli ölçüde Amerika, Çin, Fransa, İngiltere, Almanya, Rusya ve İsrail’in sömürgesi olmayı sürdürüyor. Fransa 14 ülkeden “koloni vergisi” adı altında her yıl 500 milyar dolar haraç toplamaya devam ederken, İngiltere, Portekiz ve İspanya’da benzer sömürü araçlarını kullanmaya devam ediyor. Çin ise derinden bölgeye nüfuz etmeyi sürdürüyor.