ABD ile savaşa mı hazırlanıyoruz?

Haberler ardı ardına geliyor;

ABD’nin kadim dostu Rusya’nın propaganda makinası Sputnik haber sitesi ise dostuna psikolojik yardım verme peşinde.

Ve Türkiye’nin bir süredir ABD’nin yaptığı bu ve benzeri hareketlere verdiği cevapları:
ASKERİ MESAJLAR:

Kıbrıs barış harekatını hatırlatan görüntüler:

ABD generali güneyimizde teröristlerini denetlerken Hava kuvvetleri komutanı uçağıyla terörist bombalıyor haberimizi hatırlarsınız

Bütün bunlar olurken ABD’nin ortağı Rusya’da neredeyse eş zamanlı olarak ‘IŞID tarafından’ büyük bir saldırıya uğramıştı.

Bu konuları detaylı olarak hafta içinde analiz etmiştik:

2 gün önce yapılan çıkarma tatbikatı:

TSK,en riskli hücum harekatı olanAmfibi harekat, tatbikatı yaptı. Efes 2016 Müşterek Fiili Atışlı tatbikatı çerçevesinde yapılan Amfibi harekata Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının yanısıra çeşitli ülkelerin askeri personeli de katıldı.
Mesajı haberin içinde çok açık. En riskli harekata bile gireriz. Savaşmaya hazırız mesajı…
SİYASİ MESAJLAR:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD askerlerinin YPG arması takmasına sert tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi:
YPG ARMASI KABUL EDİLEMEZ, BU İKİ YÜZLÜLÜKTÜR
‘Terörle mücadelede çok iddialı olan bir ülkenin, bizim müttefikimizin, ABD’nin askerlerinin bir terör örgütünün armasını kullanması kabul edilemez. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu çifte standarttır ve iki yüzlülüktür.
‘ONLARA TAVSİYEM DAEŞ’İN DE ARMASINI TAKSINLAR’
Onlara tavsiyemiz Suriye’nin diğer bölgelerine gittikleri zaman DAEŞ’in, El-Nusra’nın, El-Kaide’nin armasını taksınlar’
ABD ‘YEREL SİLAHLI GÜÇLERİN ARASINA KARIŞABİLİRLER’ DEMİŞTİ
Diğer yandan ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan, YPG armalı ABD askerlerinin görüntüleri için yapılan açıklamada ‘Özel harekât birlikleri belli bölgelerde operasyonlara katılırken kendi güvenliklerini sağlamak adına yerel silahlı güçlerin arasına karışabilir’ denilmiş
PSİKOLOJİK/DİNİ MESAJLAR:

Son mesaja ek olarak Fetih suresinin hangi durumlarda okunduğunu bilenler için büyük manevi mesajlar içeriyor. Amerikan gavuru ne kadar anlar bilemiyoruz.
Bilmiyorlarsa sorsunlar da acı yolla öğrenmek zorunda kalmasınlar…

Muzaffer Ozak Efendi, Ziynet’ul Kulub adlı eserinde, harp zamanlarında, Fetih Sûresi’nin her gün Muhammed Sûresi ile beraber okunduğunda,düşmanların kahr-u perişan olacağını ve harp meydanından firar edeceğinibeyan buyuruyor. Sakarya Meydan Muharabesi’nde tabur imamı olarak görev alan Naci Efendi’den bizzat dinlediği şu anektodu bizlerle paylaşıyor Muzaffer Efendi:
“İstiklâl Savaşı sırasında, Sakarya Meydan Muharebelerinde, tabur imamı Merhum Gazi Naci Efendi, harbin en kritik bir anında bu iki sûreyi okutmuş ve bi-nusretillahi teâlâ düşman harp meydanından münhezim ve perişan bir halde mağlup olarak firar etmiştir. O günden sonra da hiç bir tarafta tutunamayarak İzmir’den denize dökülmüşlerdir. Hadiseyi Naci Efendi’den bizzat dinlemiş bulunuyorum.”