‘BM’ uyarısını dinlemeyenlerin başına gelenler/gelecekler…

BM’nin insan haklarından sorumlu yetkilisi Zeyd Raad El Hüseyin, AB ile Türkiye arasında yapılan anlaşmanın, sığınmacıların uluslararası hukuka aykırı şekilde topluca sınır dışı edilmelerine yol açabileceğini söyledi.
Ajanslarda yer alan bilgide; Avrupa’ya giden göçmen ve mülteci sayısını azaltmak için imzalanan anlaşmanın temelinde ‘çelişki’ olduğunu ifade eden El Hüseyin, sığınmacıların geri gönderilmesi ile her sığınma başvurusunun değerlendirmeye alınacağı garantisinin birbiriyle uyumlu olmadığını belirtti.
‘TÜRKİYE, SIĞINMACILARI ZORLA GERİ GÖNDERİYOR’
Ülkelerinde çatışma veya cezalandırma ihtimali ile karşı karşıya olan mültecilerin geri gönderilme ihtimaline gönderme yapan Zeyd, ‘Rahatsız edici şekilde, Türkiye’nin zorla geri gönderme yaptığına dair bilgiler var ki bu da zulüm riski olan yere (mülteci ve göçmenlerin) geri gönderildiği anlamına geliyor’ dedi.
BM: ‘GÖZALTI MERKEZLERİ’NDE ÇALIŞMAYACAĞIZ
Türkiye ile AB arasında varılan sığınmacı anlaşmasına tepki gösteren BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Yunanistan’da kurulan ‘gözaltı merkezleri’nde çalışmayacaklarını açıklamıştı.
Sığınmacıların Yunan adalarındaki sevk merkezlerinde kendi rızaları dışında tutulduğuna dikkat çeken Mülteciler Yüksek Komiserliği, yasadışı yollarla gelen göçmenlerin sevk merkezlerine gönderilmesine yardımcı olmayacağını belirtmişti.

Birleşmiş Milletler’den Türkiye AB zirvesinde alınan kararlar için tepki geldi. Mülteciler Yüksek Komiserliği sözcülerinden William Spindler, ‘Sığınmacıların toplu bir şekilde Türkiye’ye gönderilmesini öngören bir düzenlemeden endişe duyuyoruz. Türkiye halihazırda 3 milyon sığınmacıya evsahipliği yapıyor. Daha fazla sığınmacının Türkiye’ye geri gönderilmesinin çok iyi bir fikir olduğunu düşünmüyoruz.’ dedi.

SÖZ DİNLEMEYENLERİN BAŞINA GELENLER;

SÖZ DİNLEMEYENLERİN BAŞINA GELECEKLER;

Dolayısıyla ‘BM’ aracılığıyla verilen mesajı almayan ülkelere ABD savaş makinası IŞID’ın sorusu şu. Var mı başka laf dinlemeyen ve ortadoğu düzenimize karışı çıkacak olan ülke/birlik?

Mesele şu ki var ve mesajlarınızı kabul etmiyor. Anladınız siz onu.