O zamanda yutmamıştık…

Hatırlayalım ülkemizde Gezi kalkışması ile Türkiye’nin bütün mega yatırımlarını durdurmaya çalışan güruh’un en çok takıntılı olduğu yatırımlardan biri İstanbul’a yapılması planlanan 3. Havalimanı idi. Bu yatırımdan özellikle Almanların çok şey kaybedeceği ve Frankfurt’un bu bölgede hub olma özelliğini kaybedeceği konuşulmuştu. Alman ortaklı Hürriyet gazetesi ise bu teoriyi çürütmek için hemen efendilerine giderek 29. Temmuz 2014 tarihinde aşağıdaki habere imza atmıştı.

Lufthansa Havayolları Türkiye İran ve Irak Genel Müdürü Stefan Löcherbach, ‘Üçüncü havalimanıyla İstanbul, Avrupa’daki diğer merkezlerle rekabet içine girmiş olacak. Aslında şu anda da Atatürk Havalimanı, Avrupa ile rekabet içerisinde ama çok dolu. Sistem bazen iyi yürümüyor, pasaport işlemleri yoğun oluyor. Dolayısıyla yeni havalimanıyla yolcularımıza daha iyi hizmet sunacağımızı düşünüyorum’ dedi.
(…)’Biz büyüyeceğiz, masrafların azalacağını ümit ediyoruz’ diyen Löcherbach, şu anda Avrupa’da en büyük havalimanlarının sırasıyla Londra, Paris ve Frankfurt olduğuna işaret etti.

(…)Bizim THY ile hiçbir sorunumuz yok. Onlarla yeni planlar içerisindeyiz, birlikte olan çalışmalarımız çok başarılı yürümekte ve yeni oluşumlara girmek istiyoruz.3. havalimanının yapılmasına seviniyoruz. Bunun Türkiye pazarıyla başka havayollarına ve Lufthansa’ya da yeni imkanlar sunacağına inanıyoruz.’

29 Temmuz 2014

Gezicinin yalanı 1.5 yıl bile sürmedi. İşte yalanın belgesi.

Şimdi Almanya’nın taşeron tetikçisine cidden soruyoruz. Yaptığınız haberi unutacağımızı mı sanmıştınız?