Rusya kendi mücahitlerini oyuna sokar mı?

11 EKİM TARİHLİ ANALİZİMİZDE ‘RUSYA KENDİ MÜCAHİTLERİNİ Mİ ARIYOR’ DEMİŞTİK ALINTI HABERİMİZ ÜSTÜNDEN.
PUTİN’İN KUCAK KÖPEĞİ ÇEÇEN KADİROV ORTAYA ÇIKTI VE SAHİBİ ADINA DİŞLERİNİ GÖSTERDİ.

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, Instagram hesabından angajman kurallarını ihlal ettiği için Türkiye tarafından düşürülen Rus uçağıyla ilgili paylaşımda bulundu.Vladimir Putin’le çekilmiş bir fotoğrafını paylaşan Kadirov, Rusya’nı terörizmle savaştığını savunup Türkiye’yi haince davranmakla suçladı. Kadirov, “Gerçek vatanseverliği göstermek için şahsı ve tüm Çeçen halkı adına Rusya için harekete geçmeye hazır olduklarını ve emir beklediklerini duyurdu.İşte Kadirov’un o paylaşımları:
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ‘arkamızdan bıçaklandık’ sözünü hatırlatan Kadirov, ‘Bu trajik bir olay. Rus-Türk ilişkilerinde ciddi sonuçları olacak.Türk yetkililer, Rus liderlerle konuşmak için yollar aramaktan ziyade derhal NATO’yla temasa geçti.
‘Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ve Rus ordusu uluslararası terörizm tehdidine karşı ekonomik ve sosyal sorunları, güvenlik ve istikrar sorunları çözmek için çalışıyor. Bu nedenle, ben şahsım ve tüm Çeçen halkı olarak Rusya’nın emirlerini yerine getirmek için hazır olduğumuzu beyan ediyorum. Bizde bunu yapmak için kararlı gönüllüler ve güçlü, iyi eğitimli binlerce insan var. Biz her zaman (Rusya’dan gelecek emir için) hazırız. Rusya için gerçek vatanseverliğin nasıl olduğunu göreceksiniz.’
‘Türkiye bu yaptığı için pişman olacaktır. Bunun için uzun bir zaman da geçmeyecek. Türkiye her fırsatta dostluk ve işbirliğine vurgu yaptı ancak bundan bahsedenler böyle haince hareket etmez.’
Çeçenistan’ın bağımsızlık savaşında Rusya’nın yanında yer alıp kendi vatandaşlarını ve ailelerini katleden Kadirov, Türkiye’deki Çeçen suikastlarının de sorumlusu olarak gösteriliyor.
EĞER BU ADAM SAHİBİNE SADAKATİNİ GÖSTERMEK İÇİN KENDİLİĞİNDEN KONUŞUYORSA PROBLEM YOK. AMA SAHİBİ TARAFINDAN KONUŞTURULUYORSA VE BÖYLE PLANLAR YAPILIYORSA KIRIM’DAN SONRA KAFKASLARDA BAŞI DAHA ÇOK AĞRIR. DAHA ÖNCE YAZDIĞIMIZ GİBİ SURİYE’DE KENDİ NUSAYRİ DEVLETLERİNİ KURMAYA ÇALIŞIRKEN (Kİ TÜRKİYE BUNA ASLINDA SES ÇIKARMAMAKTADIR) KAFKASLARDA YENİ BİR CEHENNEMİN KAPISINI AÇMIŞ OLURLAR.